8.1.2017

Vuosi 2016 kuvin

Viime vuosi oli haasteellinen kasville. Moni kasvi jäi nousematta. Kuvia selatessani huomasin, että olin ottanut kuvia enemmän askarteluistani, kuin kukista:D Odotin kyllä hieman enemmän kukkaloistoa. No, tykkäsit tai et niin tässä näitä on.

kuva1 

Minulle on tullut pakkomielle kankaankovetus aineeseen. Yritän keksiä sille koko ajan uusia käyttö kohteita. Viime vuonna tammikuu alkoi keijutalon rakentamisella. Pohjana siis rautaverkko kehikko ja päällynen tehty kankailla, mitkä olen käsitellyt kankaankovettimella. Tammikuussa oli näköjään mielessäni jo pääsiäinenkin.

kuva2 

Oho, tulipa tehtyä muutama muna:D

kuva3 

Hih, ja taas muutama kankaan kovettimella tehty "juttu".

kuva4 

ja taas...puput ulkona olen käsitellyt kankaan kovettimella:)

kuva5 

Keväiset lumien sulamiset aiheuttivat tulvan takapihalla. Tuonne pitäisi varmaan kaivaa salaoja=/ Isäntä innoustui puun tekoon. Niitä ei varmaan ole koskaan liikaa.

kuva10 

Akileijat ovat lähellä sydäntäni. Viime keväänä kukkivat uusina tulokkaina "chocolate soldier" ja "black barlow". Nämä kaikki olen kasvattanut siemenestä.

kuva13 

Alkukesän kukintaa.

kuva7 

Pioneita olen saanut lisättyä myös puutarhaani. Lisää on tulossa, kuten edellisessä postauksessa kerroinkin. Muutama tosin jäi nousematta, mikä kyllä harmittaa.

kuva6 

Ruusuista osa vain tässä.

kuva8 

Syksyn askarteluja. Hih, tuon poron tekemisessä meni melkein koko kesä. Päällystin risu poron betonilla. Valmistuminen kesti, koska poroa piti kääntää ja laittaa betonia ja odottaa kuivumista jne...huh, mikä työ. Onneksi nurkissani ei pyöri useampia risu töitä.

kuva9 

Syksyn havu töitä.

kuva11 

Sitten onkin jo joulun läheisyys näkyvissä:)

kuva12 

Joulun aikaa. 

Huh, kiitos että jaksoit loppuun asti! Eikä tässä kaikki askartelut tai kasvit olleet, mutta minulle rakkaimmat.

Hyvää viikon alkua sinulle!

Maarit

22 kommenttia:

 1. Hienot kuvakollaasit menneeseen vuoteesi. Kivoja ja kauniita askarteluja ja kukkaloistossakaan ei ole todella mitään vikaa. Kaunista.

  VastaaPoista
 2. Kiva vuosikertomus kuvakollaaseineen. Hienoja askarteluja olet tehnyt. Kauniit kukat myös:)

  VastaaPoista
 3. Ihanat askartelut kaunista kukkaloistoa :)

  VastaaPoista
 4. Hauskoja, kauniita ja monipuolisia askarteluja. Oletpa sinä taitava.
  Sitä kuvittelee ottaneensa vähintään tuhat kuvaa jostain tietystä kukkasesta, mutta kun sitten kuvia johonkin tarvitsee, ei muka löydä ainuttakaan sopivaa. Hyvin löysit kukkakuviakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin totta, että kuvia ei ole koskaan tarpeeksi. Teen perheestämme joka vuodelta kuvakirjan. Eräänä vuotena en juuri löytänyt kuvia perheen jäsenistä vaan kukista:)

   Poista
 5. Mieltä kutkuttavia askarteluja, ja aivan ihania pioneja. Ollapa pian uusi kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat vieneet sydämeni:) Kannattaa liittyä Pioniseuran facebook-ryhmään;) Siellä on upeita kasvatuksia!

   Poista
 6. Kannattaa tuoda käsitöitä esille, kun olet noin hienoja tehnyt. Niissä näkyy myös vuodenkierto, joten sopivat vuoden muisteluun.

  VastaaPoista
 7. Kyllä sinun kättesi töitä kelpaa esitellä. Ne on niin kauniita ja hauskoja. Ja kukkasetkin loistavat sinun pikku kätöstesi jäljiltä. Liisa

  VastaaPoista
 8. Kiva kooste vuodestasi! Minä askartelen hyvin harvoin, menee enemmän kirjoittamisen puolelle minun harrastukset. Tuota askartelemaasi kuusijuttua yhä edelleen ihailen. Se on todella ihana ja toki muutenkin olet taitava.

  VastaaPoista
 9. Upeita askarteluja!!! Akileijat ovat vuodesta toiseen niiiiiiin ihania!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lisäksi akileijat ovat helppoja kastatettavia siemenestä!

   Poista
 10. Upeita kukkia ja kauniita askarteluja! Olet kyllä taitava käsistäsi.

  VastaaPoista