10.2.2017

Kevään ensimmäiset kasvitilaukset

Aloitin kasvien ostamisen tälle keväälle pioneista. Moni ulkomainen pioni kauppa on juuri nyt avoinna. Toiset toimittavat tuotteet heti, mutta toiset toimittavat vasta lokakuussa juuri silloin kun pionien paras istutusaika on.

Monella eurooppalaisella nettikaupalla  paras sesonki on menossa ja jos haluat jotain tiettyä voit olla jo myöhässä. Pionienkin ostamisessa nopeat syövät hitaat.kuva1

Kannattaa tutustua toimitusehtoihin ja ennenkaikkea postituskuluihin. Pionit ovat monessa paikkaa todella paljon edullisempia kuin kotimaisilla puutarhoilla. Nämäkin ovat niitä ikuisuus kysymyksiä; kannatatko kotimaista vai ulkomaista? Itselläni on periaate, että jos en jotain tiettyä saa paikallisesta niin tilaan sen netistä ensin kotimaisesta ja viimeisenä ulkomaisesta kaupasta.


kuva2 

Marketit esim. myyvät paljon kukkia edullisesti. Edullisemminko kuin kukkakauppa? Enpä tiedä. Kukkakaupassa "sama" tulilatva/joulutähti on jopa puolet suurempi kuin marketissa. Lisäksi kukkakaupassa kukkasi paketoidaan ammattitaitoisesti. Olen nähnyt kaupan kassalla monta kukkapakettia ilman käärettä ja samat kukat matkaavat autoon ilman käärettä. Monikohan joulutähti pudotti lehtensä paleltumisen vuoksi jouluna? 

31151446812_19d49b06c7_z 

 Tässä linkkejä muutamiin pioni-kauppoihin. Kotimaisten puutarhojen antia vielä odotellaan. Näillä kuten kotimaisillakin nettisivuilla joillain olisi Paljon parannettavaa.


Kuva lainattu Lukon bulbin sivulta.


Kuva lainattu Peony Shopin sivulta


Kuva lainattu PeonyMaxin sivulta.


Kuva lainattu Peony Rivieren sivulta.

Kelways

Kuva lainattu Kelwaysin sivulta.

Oikein ihanaa viikonloppua sinulle ja mukavia suunnitelmia puutarhaasi.

Maarit

24 kommenttia:

 1. Minä tilasin Baltezer'siltä Latviasta havuja ja pensaita. Valikoima on ulkomaisissa nettikaupoissa huikea. Samoin ryhmäruusuja tulee Tantau'lta ja Kordes'ilta. Niitä ei saa kotimaasta. Täällä markkinat ovat pienet. Onneksi nykyään on mahdollista tilailla ulkomailta, se laajentaa puutarhaharrastuksen mahdollisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kävin katsastamassa Baltezerin valikoiman ja varmaan teen pienen tilauksen sinnekkin.

   Poista
 2. Pioniunelmat lämmittävät pakkaspäivänä :) Ensimmäiset kymmenen vuotta ostin pelkästään kotimaisia pionien ruukkutaimia. Pari vuotta sitten löysin ulkomaiset nettikaupat, jotka myyvät pionien juurakoita. Kun olin nähnyt miten paljon nopeammin pionit kasvavat kookkaista juurakoista, niin ostan uudet pionini nykyisin ensisijaisesti juurakkoina. Olen tilannut kaikista mainitsemistasi ulkomaisista nettikaupoista lukuunottamatta Riviereä ja ollut tyytyväinen toimituksiin. Lisäksi suosittelen hollantilaista Warmerdamia (https://uk.paeoniapassion.com).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että pionit kannattaa ostaa juurakoina.

   Poista
 3. Ihania ovat! En ole koskaan tilannut kasveja ulkomailta. Tuonut kyllä olen kukkasipuleita Hollannista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen kerta minullakin. Mielenkiinnolla odotan toimituksia.

   Poista
 4. Kyllä on kauniita. Kiitos linkkivinkeistä.

  VastaaPoista
 5. Laitoitpa viettelevät linkit, kiitos niistä! Pioneita en ole ulkomailta tilannut, esikoita ja jouluruusuja kyllä sekä siemeniä! Taidanpa sukeltaa noillekin sivuille!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Tässä sormet syyhyten odotellaan kotimaisten kauppojen aukeamista ;) Minulle riittää vielä kotimaiset valikoimat.

  VastaaPoista
 7. Enpä uskaltanut avata linkkejäsi, olisi voinut käydä kalliiksi ;) Minä yritin puutarhuroinnin alkuvaiheessa tehdä hankintoja mahdollisimman edullisesti, mutta harvoin saa halvalla hyvää. Siksi palasin kotimaisiin paikallisiin taimimyymälöihin... Ulkomailta en ole uskaltanut tilata vielä muuta kuin siemeniä ja pelargoninpistokkaita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mistä olet tilannut pelargonioita?

   Poista
 8. Ihania pioneja!! Kiitos linkeistä! Saanko udella mistä tilasit ja mitä ihanuutta? Minäkin aion tänä vuonna tilata pioneja, lähempänä palkkapäivää siis...harmilliset vaan ne toimituskulut yksin maksettuna, mutta ei auta. Pionihimo on kova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan toimituksista erillistä postausta, kun en taida muistaa kaikkia lajikkeita😂

   Poista
 9. Pionit ovat ihania! Niitä aion hankkia ensi kesänä taas lisää. Kauniita kuvia ja kiitos linkkivinkeistä! Iloista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionien paras istutus aika on syksyllä ja juurakkona😉

   Poista
 10. Ihania pioneja. Paljonkohan niitä oikein on eri lajikkeita? Kyllä varmaan joku pioni on taas kesäksi hankittava. Hyvää ystävänpäivää tv Liisa

  VastaaPoista
 11. Kiitos tilausvinkeistä. Pitääpä tutkia noita sivustoja, jospa innostuisi tilaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverin kanssa postikulut saa jaettua ja ovat edullisemmat.

   Poista
  2. Kaverin kanssa postikulut saa jaettua ja ovat edullisemmat.

   Poista