19.3.2017

Ihana kevät

Tete narsissit ovat kevään ensimmäiset väripilkut. Voiko näitä olla liikaa? Minun mielestä ei voi! Yleensä, kun laitan ensimmäiset terassille, niin lähiaikoina on yö pakkasia. Niin kävi nyttenkin:)

kuva2 

Yli kymmenen asteen pakkasilla nostan korit eteiseen yöksi. Siksi suosin nykyään helposti siirrettäviä istutus astioita.

kuva1 

Uudet ja vanhat peltipurkit on helppo nostaa sisälle, eivätkä ne sotke paikkoja.
kuva3

Valon lisääntyminen iski minulle sisustus vimman. Olen hankkinut uusia juttuja; yöpöytää, jalkalamppua, sohvapöytää jne. Pienillä jutuilla saa kummasti uutta ilmettä. Ennenkaikkea itselle tulee piristystä.


kuva4 

Puille mieheni teki kätevän telineen. Tuohon mahtuu kolmen päivän puut. Vielä tämä teline on maalia vailla.

kuva5 

Lisäksi innostuin lakkaamaan ikkunan puitteita. Meillä ikkunalistat on tehty tuppeen sahatusta kelolaudasta. Nyttemmin laudan väri on tummentunut hurjasti. Samalla se imee kaiken valon. Löysin kuultavan Unica Akvan millä käsittelin ikkunan listat ja karmit. Karmit pitäisi oikeasti hioa, mutta vahingon kautta löysin helpomman keinon; vedin ensin saunasuojalla (rautakaupan myyjä möi ensin sen, ettei tarvitse hioa lakka pintoja). Mielestämme sävytys saunasuojassa taittoi hieman vaaleanpunaiseen joten kokeilin vetää kerroksen lakkaa päälle ja sehän toimi. En siis hionut ollenkaan lakkapintoja. Halusimme kuultavan pinnan ja tykkäämme lopputuloksesta. Väliovet menevät ammattilaisen käsiteltäväksi. Laitan sitten kuvaa kunhan saamme ne valmiiksi. Syksylle olen jo ajatellut katon ja lautaseinien maalausta. Lautaseiniä meillä on vain vanhalla puolella pieni pätkä. Uuden puolen seinät ovat tapetilla. Kelopinta saa hirsissä jäädä edelleen kauniiksi omaksi itsekseen. Ensi viikolla taas voin uppoutua kasvatuksiin.

Aurinkoista kevään odotusta sinulle!

Maarit

7 kommenttia:

 1. Tete-narsissit tuovat kevään!! =)
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Helposti nostettavat ruukut mahdollistavat aikaisen aloituksen :) Laitan paprikat myöhemmin keväällä juuri siirrettäviin ruukkuihin, kun niitä saa alkuun raijata sisään ja ulos.

  VastaaPoista
 3. Kyllä nuo narsissit vaan kuuluvat kevääseen. Pimeän talven jälkeen kaipaa aina jotain väriä ympärilleen. Hyvää kevään odotusta myös sulle!

  VastaaPoista
 4. Aurinkoista kevättä sinne Savvoon! (pelargonioita selvisi talvesta)
  terv. Päivi Keski-Suomesta

  VastaaPoista
 5. Kyllä, narsissit kuuluvat kevääseen. Tänään ostin ensimmäisen perunanarsissin. Kohta hankin narsisseja myös ulos ja eihän se pääsiäinen tule ilman niitä. Sielläkin on näköjään sisustusvimma alkanut. Todellakin pienillä asioilla saa piristystä kotiin. Aurinkoa viikkoosi tv Liisa

  VastaaPoista
 6. narsissit ja kevät kuuluvat yhteen

  VastaaPoista
 7. Ihanat narsissit ja kivat peltipurkit! Keväistä alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista