23.4.2017

Kiire

Näillä pienokaisilla näkyy olevan kova kiire kasvamaan;


kuva1 

Kevään myöhäinen tulo alkaa rassaamaan hermojani. 
Haluan KITKEMÄÄN!!! 

kuva2 

 Jokainen puutarhaan hurahtanut tietää varmaan tämän kutinan sormissaan. Meillä on lunta vielä reilusti joka puolella. Paikoitellen talon edusta alkaa olla sula, mutta istutusalueet ovat 80%:sti lumiset. Eli niitäkään en pääse vielä siivoamaan. 


kuva3 

Miniatyyri ruusu "Garden Party" aloitti kukinnan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kasvatan ruusua siemenestä. Tätä varmaan täytyy yrittää talvettaa.

kuva4 

Ensimmäiset siemenestä kasvattamani orvokit alkavat kukkimaan. Nämä varmaankin ehtivät sopivasti äitienpäiväksi terassille.

kuva5 

Daalian juurakolla on varmaankin hyvät oltavat pahvilaatikossa, koska se työntää kukkanuppuja:D Voihan nenä, kun taitaa mennä vielä monta viikkoa ennen kuin saan nämä multaan.

 Kävin yksityislääkärillä (työterveyslääkärin neuvosta) jalkojeni takia. Toisessa polvessani on niin paha artoosi (nivelrikko), että joudun proteesi leikkaukseen, sitten kun en tule sen kanssa enää toimeen. Lääkärin mukaan olisi hyvä jos pääsisin vielä viisi vuotta eteenpäin. Särkylääkkeen tämän hetkinen tarve ja jalan kivun lisääntyminen taitaa viedä leikkauspöydälle paljon aiemmin:(

Joudun tekemään työssänikin muutoksia. Huomaan jo nyt kivun vaikutuksen työhöni, joten joudun luopumaan osastovastaavan työstäni. Työpaikka pysyy kyllä samana, mutta työnkuvani tulee muuttumaan. Henkisesti olen käynyt melkoista vuoristorataa läpi; kun huomaat olevasi kyvytön johonkin, missä olet ennen ollut hyvä, niin se onkin aika kova paikka. Kukaan ei ole korvaamaton, sen olen kyllä oppinut jo aika päivää sitten ja se on hyvä, että pyörät pyörivät. Olen äärimmäisen onnellinen, että saan opettaa tilalleni "nälkäisen" nuoren. 

Fysioterapeuttini sanoi, että mitä teetkin niin tee se tulevaa leikkausta varten:O Siinäpä sitä pureskeltavaa tuli. No, olen siirtynyt kasvisruokaan, koska en pysty käymään kävelylenkillä niin paljoa, että voisin pudottaa painoa kävelyn turvin. Hommasin kuntosalikortin ja alan käymään nyt säännöllisemmin kuntosalilla. Ennen kävin erittäin epäsäännöllisesti. Kohtahan ne kuntosali hommat alkavat tuolla ulkona:) Äitienpäivä lahjan tilasin mieheltäni; tänä vuonna se on puolikas rekkakuorma seulanpääkiveä:D Saapa nähdä mitä kinttu tuumaa muutamasta kottikärryllisestä kiviä:D

Pieni purkaus helpotti jo kummasti, kiitos että jaksoit lukea;)
Aurikoista kevään jatkoa sinulle!

Maarit
 


11 kommenttia:

 1. Meilläkin on vielä runsaasti lunta, eli puutarhatöiden aloittamista saa vielä odotella. Ihanat nuo orvokkisi. - Harmillinen asia on tuo polvesi nivelrikko. Toivottavasti löydät keinoja tulla toimeen sen kanssa ennen leikkausta.- Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Parempi on kun ovat lumen alla turvassa yöpakkasilta, olen jo pitkään harmitellut lumen puutetta kukkien suojana, siinä ne nyt aitten keltaiseksi paleltuneenä odottavat lämmintä, mutta yhä vain yöpakkasia ennustetaan.
  Kannattaako tuota polvileikkausta siirtää eteenpäin, parempi ajoissa kun vielä ympäröivät lihaksetkin kunnossa. paremmin sitten paranee. Kokemusta on omasta polvileikkuksesta. Ja lonkkakin leikattu.

  VastaaPoista
 3. Siemenestä itse kasvatettu ruusu! Hienoa, taitaa olla ensimmäinen sellainen, joka blogeissa vastaan tulee.
  Meillä on suvussa paljon nivelrikkoa ja kauhulla odotan, tuleeko se minunkin polviini. Sormissa on jo muutaman vuoden ollut nivelrikko. Lääkäri kehotti tekemään jotain, missä sormet ovat liikkeessä. Aloin kutomaan villasukkia ja se on vienyt kivut ja pitää nivelet liikkuvina. Polviin ei sentään taida villasukan kutomisesta apua olla.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä toivoisi pikaisia auringonsäteitä sinua piristämään! Heti kun aika käy pitkäksi niin laita viestiä ja tule kahville!

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä sinulle!!!! Otahan varovaisesti, ettet joudu jo tänä kesänä sinne leikkauspöydälle. Pyydä lisälahjana kivien levitys haluamillesi paikoille

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä siulle Harmillista tuon polvesi kanssa toivottavasti saat pian siihen apua
  Voima Halit Maarit

  VastaaPoista
 7. Kyllä tuskailua on tämän kevään etenemisen kanssa. Ikkunalaudat ei kohta riitä ja täytyisi saada taimia tuulettumaan, mutta on niin hitsin kylmää.

  Tsemppiä polvivaivoihin. Työnkuvan muuttaminen varmasti pohdituttaa, mutta ihminen on sopeutuvainen ja omaa kehoaan on kuunneltava.

  VastaaPoista
 8. Takatalvea pukkaa tännekkin ja lunta on tullut. Toivottavasti polvivaivasi ei äidy liian kipeäksi. Monelle tutulleni on vaihdettu polviin nivelet ja jalat ovat kuin uudet. Hyvää vappua tv Liisa

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä polven kanssa! Toivottavasti kivut saataisiin kuriin. Ihana äitienpäivälahja sinulle tulossa!

  VastaaPoista
 10. Samat tunnelmat täälläkin, kesä saisi jo tulla ja lämmin. Onneksi meidän pihalta ovat jo lumet lähteneet, mutta varjopaikoista vielä valkoista vaippaa löytyy. Yritetään kestää. Sisällä sinulla näyttää jo kaikki olevan todella pitkällä ja kasvit hyvällä voinnilla.

  VastaaPoista