24.7.2017

Kesän kuulumiset

Tänä vuonna kesäni onkin ollut niin erilainen kuin muina vuosina. Keväällä olin töiden jälkeen väsynyt, niin en jaksanut kitkeä juuri ollenkaan. Nyt sairaslomalla ollessa olen kuitenkin koettanut jotain tehdä, ettei puutarha pääse rehottamaan ihan valtoimenaan. Muina vuosina olen loikoillut jo näihin aikoihin siistityssä puutarhassa, mutta nyt jokainen päivä menee jotain tehdessä. Ja niitäkään vähiä en kykene tekemään kunnolla loppuun asti vaan vain pinta raapaisuina....Hermot ovat kohta riekaleina!!! Siispä siirrän katseeni jo ensi kesään ja alan suunnitella uusia juttuja.

kuva4

Saimme perheen kanssa aikaiseksi etupihan kukkapenkin uudistuksen. Tässä oli muutama rikkaruoho ja perenna levinnyt niin, että tämä olisi ollut edessä joka tapauksessa jokin vuosi. Nyt minulla on paikka syksyllä saapuville pionin juurakoille. Takana näkyvä kirsikkapuu sai lähtökäskyn. Se olikin lajikkeeltaan sellainen, mikä tekee juurivesoja ja ne alkoivat levitä kukkapenkkiin. Istutus vaiheessa en tiennyt, että sellaisiakin kirsikoita on. Eikä mieleeni silloin vielä tullut tutkia kasvia sen tarkemmin. Nyt kantapään kautta muutaman jutun opittuani tutkin hyvinkin tarkaan lajin ominaisuudet ennen kuin hankin kasvin puutarhaani.


kuva5

Siemen kasvatuksen tuotokset alkavat olla kauneimmillaan. Tässä orvokit. Ihana tuuheus on kompostimullan ansiota.


kuva6

Lobeliat kasvavat kovaa vauhtia. Tämä kävisi Suomi 100 -teemaan:)


kuva7

Kirjava lehtinen timjamin kukinta on upea. Enpä ennen ole ajatellut näiden koriste arvoa.


kuva3

Pionien kukinta on kauneimmillaan. Viileästä kesästä on ollut toisaalta apua kukkien pitkään kukintaan. Tässä "Bunker Hill".


kuva1

Tämä voisi olla "Jadwiga". Monessa pionissa lajike ja kukinta ei tunnu täsmäävän. Olisipa hienoa jos olisi suomalainen taho, mikä ylläpitäisi pionien lajirekisteriä.

kuva2

Tarhakurtturuusu "Snow Pavement" on kohta pullollaan kukkia. 

Olen ollut luvattoman laiska kirjoittamaan tänne blogiin. Jos haluat seurata kukkaloistoa puutarhastani, niin suosittelen tulemaan seuraajaksi facebookkiin. Koetan selvitä tästä puutarha kesästä kunnialla, mutta kahdeksas lonkan nivelpussin tulehdus pistää taasen kapuloita rattaisiin😅 leikkaukseeni on hieman reilu kuukausi aikaa, joten pidetään kuitenkin lippu korkealla!!

Aurinkoista viikon jatkoa sinulle!
Maarit

10 kommenttia:

 1. Voi että, tsemppiä! Olkoon ensi vuosi taas parempi puutarhatöiden kannalta.
  Ihanan kaunista kukintaa! Kukista voit toivottavasti ihailla, vaikka repsottaisikin ympärillä. Minulla on vanhoja kirsikkapuita pihalla ja ne tekevät mahdottomasti juurivesoja. Samoin kuin luumupuut.

  VastaaPoista
 2. Kauniisti siellä kukkii kaikesta huolimatta. Puutarhassa riittää aina tekemistä jos ei muuta niin kukkineiden kukkaoksien siivoamista. Tseppiä loppukesään! 🌸

  VastaaPoista
 3. Hyvä, jos saat apuja muulta perheeltä. Yhteispelillä saa palio aikaaseksi piäneski aijas. Hianua kukkaloistua on kaikesta hualimatta. Onnia loppukesän koitoksihi!

  VastaaPoista
 4. Siistiä ja kaunista on puutarhassasi, joten kyllä se pärjää vähän aikaa pienemmälläkin panostuksella. Nuo limapussitulehdukset ovat kivuliaita. Toivottavasti leikkaus auttaa. Blogi ja me bloggarit olemme täällä. Aktivoidut sitten, kun sinulle sopii.

  VastaaPoista
 5. Kauniilta ja siistiltä näyttää puutarhassasi. Meilläkin on sama juttu, en ole saanut tehtyä kaikkea peruskitkentää. Syynä on - laiskuuden lisäksi - se että meillä on satanut niin mahdottomasti, eikä märkään maahan ole kiva mennä rämpimään.

  VastaaPoista
 6. Voi harmin paikka, onneksi sinulla perhe auttaa, toivottavasti olosi helpottuisi! Kaunis uusi kukkamaa syntyi kuitenkin! Upeita kukkijoita, upeita pioneita! Tuo Jadwiga on kaunis - uskon että sillä on 'välivuosi' kerää voimia ja siksi kukinta ei ole kovin kerrannainen, mulla kävi samoin 'Marechal mac Mahonilla', ensi vuonna sitten kukinta taas kohdillaan. Minäkin aion antaa lähtöpassit kahdelle pionipenkissä kasvavalle juurivesoja tekevälle kirsikalle.

  VastaaPoista
 7. Kauniilta näyttää! Tsemppiä leikkauksen odotukseen

  VastaaPoista
 8. Toivotaan suurta apua leikkauksesta ja toipumisajasta mahdollisimman lyhyttä. Varmasti on vaikeaa jalkojen takia.

  VastaaPoista
 9. Voimia sinulle ja onnea kovasti leikkaukseen! Minä seurailen sinua siellä facebookin puolella, sekin on mukavaa :) Puutarhassasi on hyvin kaunista! Tunnistan tuon kirsikkajuurivesatuskan, minulla oli alussa täällä puutarhassa varmaan 100 kirsikanalkua, huokaus. Hyvä kun otit pois...Iloista kesää toivotellen!

  VastaaPoista
 10. Kaunista kukintaa puutarhassasi. Onnea leikkaukseen! :)

  VastaaPoista