21.8.2017

Loppukesän HighLightsit

Syksy kolkuttelee jo ovella. Näin tänään ensimmäisen kurkiauran. Voi ei, nytkö tämä kesä loppuu? Tuntuu kyllä siltä ettei sitä koskaan ollutkaan.

Ensi viikolla menen leikkaukseen (jos olet uusi lukija, niin sinulle tiedoksi, että menen polven proteesi leikkaukseen). Hieman jo jännittää. Olen suunnitellut tälle viikolle kaikkea mahdollista; siivouksesta leipomiseen. Eikö se ole jännä, että joskus tulee kuviteltua ettei koti joukot selviä kotitöistä?? Hah haa...no, toisaalta voisihan sitä ajatella niinkin, että saan auttaa koululaista ja pitkiä työpäiviä tekevää miestäni. Tänään kävin pakollisissa verikokeissa. Viikonlopuksi keksimme jotain kivaa perheen kesken.


kuva3

Tämä ihanuus on kyllä tämän kesän odotetuin kukkija. Suklaa cosmos "Black Magic", siemenestä kasvatin. Oletko koskaan talvettanut tätä? Aion yrittää, koska runko on niin puumainen, että luulen että se voisi onnistua.

kuva8

Tässä on miniatyyriruusu "Garden Party", tämänkin kasvatin siemenestä.


kuva7

Heliotroopin kasvatin myös siemenestä.

kuva1

Tässä kuvassa onkin melkein kaikki siemenestä kasvattamiani. Erityisen ylpeä olen tuosta kesäbegoniasta "Nightlife". Begonian esikasvatus on erityisen pitkä. Ilman lisävaloa taimi jää pieneksi.

kuva2

Jaloruusujen kukinta jäi tänä kesänä vähäiseksi sateiden takia. Nuput homehtuivat  ja kukinta jäi puolitiehen. Tässä "Pink Peace".

kuva6

"John Davis" köynnösruusu on puutarhani uusin tulokas. Hieman jännittää talvettaminen, mutta eiköhän siitä selvitä.

kuva5

Eikä ole viikkoa ettenkö olisi askarrellut. Kuistin kaunistusta syksyyn. Tein koivu kehyksen jo viime syksynä. Jäkälät ja sammalet pysyivät hyvinä kesän yli. Nyt vain lisäsin kukkia puutarhasta; hortensiaa, jättitatarta ja maksaruohoa.


kuva9

Tänä syksynä syys työt jäävät minulta vähälle, mutta keväällä käyn puutarhan kimppuun uudella innolla. Monta uutta juttua on mielessäni...uutta aitaa metsäpuutarhaan, tuoksuvatukon hävitystä ja sen tilalle uutta istutusaluetta, istutuksia laavulle, kesäkukille omaa istutusaluetta...kuinkahan monta ehdin jo suunnitella talven aikana:) hah, haa taitaa budjetti paukkua liikaa näissä haaveissa, mutta aina pitää olla haaveita!

Hyvää syksyn alkua sinulle! 

Maarit

8 kommenttia:

 1. "Siemenestä kasvatin.." Uskomatonta, kuinka oikein onnistut siemenkasvatuksissasi noin hienosti! Minullakin on ruusu `John Davis´ ensimmäistä kesää, saa nyt nähdä, onko ensi kesänä vielä elossa? Tuo kehysasetelma on myös niin sievä, pienellä tuunauksella saat uuden näköisen vaikka joka viikko! Tsemppiä operaatioon!

  VastaaPoista
 2. terimakasih atas informasinya, jangan lupa kunjungi
  https://goo.gl/SuzDjN

  VastaaPoista
 3. Kauniita askarteluja ja kuvia <3
  Minä näin kurkiauran Korppoossa ollessamme kesälomalla elokuun 3pv. Kyllä saariston luonto on sitten kaunis. Haaveilen viettäväni siellä enemmänkin aikaa, kunhan tyttäreni tulee vanhemmaksi. Sieltä saisi hyvää materiaalia askarteluihin : )

  VastaaPoista
 4. kauniita kukkia! Tsemppiä leikkaukseen!

  VastaaPoista
 5. Kauniita syysasetelmia! Onnea leikkaukseen, ja toivotaan siitä eteenpäin pikaista paranemista ja kuntoutumista:)

  VastaaPoista
 6. Onpa mystisen kaunis tuo Black Magic, nimensä mukaisesti musta taikaa...
  Kaikki kukat ovat kauniita, asetelmat hienoja.
  Tsemppiä leikkaukseen, ja pikaista kuntoutumista. Ensi kevät on hujauksessa, pääset taas tositoimiin.

  VastaaPoista
 7. Hei ihana Maarit <3 Täällä vihdoinkin. Olen seurannut fb-sivujasi, joten en ihan ole tipahtanut kärryltä. Tuo polvileikkauksesi on toki uutta. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja pääset taas ahertamaan ihanalla pihallasi.

  VastaaPoista
 8. Nostan hattua siemenkasvatuksillesi, taitava olet. Kauniit kuistin koristelut olet tehnyt. Jään lukijaksesi.

  VastaaPoista