30.12.2018

Vuosi 2018

Vuoden alussa satoi lunta aivan tolkuttomasti. Jatkuva lumitöiden teko ei ollut enään mukavaa:(


Lumikuorma rakennusten katoilla alkoi pelottamaan. Pudotushommiinhan se mieheni joutui.


Näissä kuvissa näkyy hyvin lumen paljous. Keväällä ajattelimme, että kevään tulo myöhästyy mutta hyvinhän siinä sitten loppu pelissä kävikin. Lumet sulivat nopeasti, eikä pelättyä järveä tullutkaan pihamaalle.


Metsäkone tuli talomme takana olevaan metsään loppu talvesta. Nyt meille paistaa aurinko talon taaksekkin. Tontilla valon määrä on lisääntynyt huimasti. Vihdoin pystyn kasvattamaan ja nauttimaan viherkasveista sisätiloissa.


Kevään ensimmäiset kukkaset ovat aina niin ihanat. Kaivinkone kävi tekemässä selvää tuoksuvatukosta. Siinä onkin ensi kesäksi uusi istutusalue täytettävänä:)


Alku kesän kukkaloistoa. Sain viime kesänä uudistettua yhden istutusalueen. Siinä olisi n.20 erilaista pionia kukkimassa tulevina vuosina. Akileija "Pink Pom Pom":n kukintaa olen odottanut kaksi vuotta. Olen kasvattanut sen siemenestä. 


Näitä kaunottaria piti kastella kesällä.


Lisää pioneja.


Siemenestä kasvattamiani kesäkukkia. Daalian ostin paikalliselta puutarhalta.


Ruusuja


Metsäpuutarhan polkua katsellessa huomaa kuivuuden vaikutuksen. Kuivuneet lehdet kesän parhaimpaan aikaan ovat aika lohduton näky. Pihassani oli muutaman vuoden tauon jälkeen sormustinkukkia. Ne ovat kauniita, mutta siemeniä täytyy muistaa kylvää joka vuosi.


Lisää kesäkukkia. Heliotroopista on tullut yksi suosikkini siemenkasvatuksessa. Se on mielestäni helppo kasvattaa ja se kukkii kauniisti. Muut kukat olen ostanut paikalliselta puutarhalta. 


Tein kesän aikaan mielestäni oikean urotyön:) Uudistin mattotelinnen alusen ja olihan se näköinen..HUH! Ostin tuollaisen muotin ja töiden jälkeen betonipussi kerallaan etenin työssä. Aikaahan siihen meni, mutta mielestäni lopputulos on erittäin onnistunut. Lisäsin syksyllä muutamia kasveja ympäristöön, jotta alueet sulautuvat toisiinsa.


Tässä onkin jo loppu kesän viimeiset kukkijat sekä muutamat asetelmat syksylle.


Valoa pimeyteen. 
Pimeys täällä maalla voi olla ahdistavaa, mutta valoilla saa kyllä tunnelmaa aikaan. Roope on aina menossa mukana. Hän on jo 4-vuotias iso poika.Menoa ja vauhtia riittää. Joo ja niitä vaaratilanteitakin:)


Syksyllä on ihana rauhoittua laavulla nuotion äärellä. Tänä vuonna olikin pitkään kuivaa ja mukavia ilmoja, joten tein kevään kanttaus töitä yhtä vaille kaikki. Mikä helpotus keväällä, kun osa töistä on jo tehty! Joko sinulla on suunnitelmia ensi kesälle? Minulla on edessä äsken mainitsemani istutusalueen täyttö sekä laavulle menevän polun ympäristön kunnostus. Kevät talvella on taas aikaa suunnitella ja haaveilla uusista jutuista.

Hyvää Uutta Vuotta 2019 Sinulle!

6 kommenttia:

 1. Kauniit kuvakollaasit menneeseen vuoteen.
  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
 2. Hienot kuvat kauniista pihasta! Oikein hienoa ja kaunista uutta vuotta 2019!

  VastaaPoista
 3. Voi miten kauniita kukkia kuvissasi onkaan! Ihan ikävä jo kesää. Oikein hyvää, nautinnollista ja onnellista tätä alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia. Kiva oli nähdä kollaasi menneestä vuodestasi. Ihanaa vuotta 2019 <3

  VastaaPoista
 5. Hienot kuvat, hyvää alkanutta uutta vuotta Sinulle !

  VastaaPoista
 6. I have been giving some website for a lot of days, Appearance with informality content, today I have found your site, I fan of your site. You have to keep doing such an article even future.

  We have lost a lot in life and have found very little You are requested to spend some moments of life with a smile Visit for the | funny joke |
  whatsapp dare quiz | whatsapp status for girl attitude in hindi

  VastaaPoista