Jouluaskartelut

Tälle sivulle sivulle laitan tekemiäni jouluisia askarteluja. Jotkut ovat muiden ideoita, jotkut omiani - tee niistä itsesi näköisiä!

Innostu sinäkin!


Lankatonttu

Tarvikkeet; pahvia, lankaa, helmi, liimaa sekä joulumieltä.

 

Kierritä lankaa pahvinympärille haluttu määrä. Vähän lankaa=laiha tonttu, paljon lankaa=lihava tonttu. Leikkaa langat avoimiksi ja taita keskeltä kahtia. Laita kiinni langalla, missä on helmi nenäksi. Leikkaa huovasta kolmio hatuksi. Liimaa hattu takaa kiinni. Koristele jos hattu jos haluat. Tontut voi laittaa roikkumaan vaikkapa kuuseen.

Ulkokuusen koristeet

Tarvikkeet; muovirasia, narua ja vettä.Ulkokuuseen tai muihin oksiin voit tehdä korsiteita piparimuoteilla. Laita muotit muoviastiaan. Laita niihin langat. Langanpäät kannattaa tökkiä vaikkapa kynällä syvemmälle veteen. Laitoin varrastikut pitämään langat poissa vedestä. Laita jäätymään pakastimeen tai ulos. Valele astian pohjaa vedellä, niin kauan että jää irtoaa muotista. Murra varovasti jäätä pois piparimuottien ulkopuolelta. Valele vettä piparimuottiin, niin jäämuotti irtoaa piparimuotista. Laita roikkumaan ulos ja toivo pakkasia:)


Huovutettu tonttu


 

Tee tontulle "maha"; laita sukkahousuun täytteeksi vanua ja tee siitä pallo / ompele kaksi olkatoppausta yhteen, jätä pieni rako mistä laitat vanua, ompele loppuun asti kiinni / omepele kankaasta pallo, minkä täytät vanulla. Pistele huovutusneulalla punaista villaa koko pallon ympärille. Tee tontulle hattu; pistele huovutusneulalla punaista villaa suurehko pala ja leikkaa siitä kolmion muotoinen. Huovuta lakin sauma yhteen. Lisää valkoista villaa lakin alareunaan ja huovuta samalla lakki kiinni vartaloon. Tee nenä ruskeasta villasta ja lisää valkoisesta villasta parta. Tonttulakin kulkusen saat vanhasta tonttulakista.


Tuikkukuppi - tähti


Ota tuikusta pidike pois veitsenkärjellä. Leikkaa saksilla n.1cm välein lovi. Leikkaa tähdelle sakarat; leikkaa jokaisesta syntyneestä neliöstä kolmio leikkaamalla keskeltä vasemmalle ja oikeallepäin palaset pois. Taivuta sakarat suoriksi. Tee kuvioita sukkapuikolla ja ota samalla steariinit pois jos sitä on vielä jäljellä. Tee saksien kärjellä reikä sakaraan ja pujota lankan useita tähtiä.

Lumihiutale - koristeLeikkaa paperista mielesi mukaan erimallisia lumihiutaleita. Sulata steariinia matalalla lämmöllä kattilassa. Tarkkaile sulatusta koko ajan, sillä steariini on helposti syttyvää. Jos steariini syttyy palamaan, niin tukahduta kannela älä vedellä!

Pudota hiutale sulatettuun steariiniin. Nouki hiutale esim. puisella varrastikulla ja laita leivinpaperin päälle kovettumaan. Hiutale jäähtyy nopeasti ja melkeinpä samantien voit kastaa sen uudestaan sulatettuun steariiniin. Jos haluat koristella hiutaleita, niin kasta ne kimalteeseen, kun olet ottanut hiutaleen toisen kastelukerran jälkeen kattilasta. Anna kuivua ja laita hiutaleeseen ripustamista varten metallilangasta lenkki. Ripusta ikkunaan tai joulukuuseen. Tämäkin on helppo askartelu lasten kanssa, kunhan aikuinen sulattaa steariinin ja tekee hiutaleiden kastelun.

JoulukortitKierrätysidea kynttilämanseteille

En enään koristele kynttilöitäni manseteilla, ihan turvallisuuden takia. Mietin mitä tekisin manseteillani, möisinkö kirpputorilla vai heittäisinkö härpäkkeet roskiin. Keksin, että niistä voi tehdä kranssin ja kranssi sitten oveen koristeeksi.


Tee tukevasta rautalangasta rengas. Pujottele ohuemmalla rautalangalla jokainen mansetti kahdesta kohtaa kiinni pohjarenkaaseen. Tee ohuella rautalangalla ripustuslenkki johonkin väliin.
 Lasipurkkikynttilä

 Pese lasipurkki ja poista mahdollinen etiketti. Leikkaa läpinäkyvästä kultaisesta askartelu kankaasta sopivankokoinen pala. Vinkki; mittaa purkin ympärys mittanauhalla. Laita decoupage liimalakkaa purkin pintaan ja laita kangas kiinni purkkiin. Anna kuivua. Pujota helmiä kullanväriseen naruun tai ohueen rautalankaan ja kieputa yläpäähän koristeeksi. Samalla peittyy mahdolliset rutut kankaassa. Laita kankaan alapuolelle kullanvärinen nauha. Tuikku sisälle luomaan tunnelmaa. Kauniin asetelman saat kun teet usean samanlaisen kynttilän ja käytät erikokoisia lasipurkkeja.Joulukuusen palloja


Laita askartelupallon päälle liimaa pensselillä. Pyörittele esim. leimasin askartelussa käytettävässä kohopulverissa. Pyörittele pallonympärille esim. kultaista tai hopeista narua. Voit myös käyttää erilaisia paljetteja, laita paljetit askartelunuppineuloilla kiinni. 


Joulukuusen koriste

 


 Tee annos taikataikinaa:
6 desilitraa vehnäjauhoja
3 desilitraa suolaa
3 desilitraa kylmää vettä

Sekoita aineet keskenään taikinaksi. Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota levystä lumihiutaleen muotoisella piparimuotilla kuvioita. Tee ripustusta varten reikä pillillä. Asettele lumihiutalekuviot  leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivata askartelut uunissa tunnin verran 125 asteessa. Kun kuviot ovat kuivuneet ja jäähtyneet maalaa ne valkoisella askartelumaalilla. Ripottele pinnalle hienoasokeria molemmin puolin. Anna kuivua. Laita ripustuslenkiksi ohutta rautalankaa tai narua. Halutessasi voit spraylakata kuviot.

Tätä askartelua on mukava tehdä lasten kanssa. Muotoja on monia, valitse mieleisesi! Kyseistä lumihiutale -piparimuottia löytyy ainakin joistain nettikaupoista esim. kakkusankarit.fi.


Koriste maljakkoon


Laita korkeaan maljakkoon kerroksittain joulkuusen palloja sekä valoköynnöstä.
Helppoa ja nopeaa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti