Käpyaskartelut

Tässä tekemiäni askarteluja kävyistä;

Käpykuusi
Tarvikkeet; kanaverkkoa, kuumaliimaa, oravan syömiä käpyjä, sammalta, käpyjä, malttia ja huumoria.
Muotoile verkosta kartionmallinen. Täytä sisus sammalella. Mittaa ensimmäisen käpyrivin paikka. Aloita alhaalta ylöspäin. Kokeile, että verkkokartio pysyy pystyssä, eikä kävyn pää ota maahan. Aloita liimaaminen. Laita kävyn tyveen kuumaliimaa ja tee yksi kerros kerrallaan. Laita seuraava kerros siten, että toisen kerroksen kävyn pää tulee noin puoleenväliin edellisen kerroksen käpyä. Etene samallalailla ylös asti. Laita latvaan käpy pystyyn. Jos viimeisen kerroksen ja latvakävyn väliin jää suuri rako, niin laita vällin pienempiä käpyjä.


Käpytähti
Tarvikkeet; pahvia, kuumaliimaa, oravan nakertamia käpyjä, ripustukseen narua, käpyjä, malttia ja ripaus leikkimielisyyttä.


Leikkaa pahvista kaksi samankokoista ympyrää. Leikkaa narusta pitkä pätkä ripustusta varten. Laita naru pahvikiekkojen väliin ja liimaa pahvit yhteen. Anna kuivua. Laita kuumaliimaa pahville vähän kerrallaan. Laita käpyjä liimalla pahviin. Kun olet tehnyt yhden kerroksen voit tehdä vielä toisen "kerroksen" laittamalla käpyjä lisää edellisten lomiin. Käännä työ ja laita toiselle puolelle myös käpyjä.  Voit viimeistellä työn laittamalla "kävynsuomuja" liimajälkien päälle. Laita keskustaan pieni käpy molemmin puolin. Tähden voi myös spraymaalata esim. valkoiseksi tai kultaiseksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti