Muita askarteluidoita puutarhaan

Tässä tekemiäni askarteluja puutarhaan ja niiden teko-ohjeita;

Parvekelaatikon tuunausta
Tarvikkeet; muovinen parvekelaatikko, sanomalehti suikaleita tai muuta ohutta paperia, paperipitsiä, pensseli, decoupage-lakkaa sekä istutushaaveita.


Leikkaa sanomalehdestä suikaleita. Käytin näissä töissä palstan levyisiä suikaleita. Levitä decoupage-lakkaa ruukunpintaan, vain sille alueelle mihin laitat paperin-lakka kuivuu nopeasti. Kiinnitä paperi levittämällä decoupage-lakkaa paperin päälle. Etene suikale kerrallaan. Koeta välttää ryppyjä, niin saat kauniimman lopputuloksen. Kiinnitä paperipitsi ruukun reunaa. Vaikka pitsissä on liimapinta, niin kiinnitä se vielä lakkaamalla, saat kestävämmän lopputuloksen.

Tässä lisää ideoita decoupage -tekniikan käyttämiseen.


Himmeli tuikusta leikatuista pilleistä
Tarvikkeet; tuikun reunasta leikattuja pillejä useita kymmeniä, vahvaa lankaa, rautalankaa, sakset, helmiä sekä näppäriä sormia ja ripaus kärsivällisyyttä.


Leikkaa ylimmäisen kuvan mukaisesti tuikuista pillejä. Eli leikkaa ulkoreuna irti pohjasta. Taivuta suikale puoliksi ja leikkaa se kahdeksi kappaleeksi. Pyöräytä suikale sukkapuikon ympärille ja taivuta suikaleesta pilli. Pillejä tarvitset useita kymmeniä, mallista riippuen.

Aloitin pujottamalla ensin helmen, sitten pillin jne. Lankaa ei kannata katkaista vielä. Käytin lankana kalastajalankaa. Pujota pillejä niin monta kuin on tarvis. Viimeisen helmen jälkeen tee pari solmua helmen tyveen. Leikkaa lanka poikki ja pujota lyhyt pätkä pillin sisään. Näin solmukohta ei jää näkyviin. Tee samoin toiseen päähän solmu ja leikkaa lanka poikki. Jätä lankaa reilusti noin 10-15cm, että saat sidottua langan tukikehikkoon.

Tukikehä on paksusta rautalangasta taivutettu spiraali. Tässä minun versiossa rautalankaa on 60cm. Taivutin rautalangan ihan käsivaralla. Tein jokaista pilli-helmi osaa viisi kappaletta. Aloitin siten, että ensimmäisissä on 10 kappaletta pillejä. Seuraavissa on 9 kappaletta jne. Viimeisissä viidessä kappaleessa on 3 kappaletta pillejä+helmet. Jos teet pienemmän version vaikkapa ulko-oven pieleen, niin aloita vähemmällä määrällä pillejä.

Tein vielä viisi pilli-helmi osaa, mitkä tukevat tukikehää, sekä niissä on ripustuslenkki. Näiden tukiosien narut menevät ylhäällä napin läpi. Näin tukinauhat "kerätään" yhteen ja ylimääräiseen naruun saa somittua ripustussolmun.

Kasasin pilli-helmi osat niin, että pisimmät pätkät ovat ulkokaarella ja lyhyimmät sisäkaarella. Tämän voisi myös koota toisin päin eli pisimmät tulisivat sisälle. Mielestäni tämä näyttää suuremmalle (näyttävämpi ulkotilassa) näin koottuna, että pisimmät pilli-helmi osat ovat tukikehän ulkokaarella.

Toivottavasti saatte selvää näistä ohjeista.Tuikkupillejä käyttäen voit tehdä kaiken näköisiä himmeleitä. Himmelikirjoja on runsaasti tarjolla kirjastoissa. Himmelin voi tietenkin tehdä omaa värimaailmaa käyttäen.

Sammaltähti
Tarvikkeet; verkkoa, sammalta, metallilankaa, pihdit, syystunnelmaa ja onnistumisen iloa.


Tee verkosta tähdenmallinen aihio. Aihion pohjana voisi käyttää vaikkapa paksua pahvia tai ohutta vaneria. Päällystä tähti sammalella. Kieputa sammal metellilangalla kiinni. Laita ripustuslanka sakaraan ja laita tähti roikkumaan. Samalla mallilla voisi tehdä vaikkapa sydämen.

Decoupage-poro

Tarvikkeet; sanomalehteä, valkoista askartelumaalia, teippiä, decopage-lakkaa ja -paperia. Pitkä jänteisyyttä ja näppäriä sormia.


Puristele sanomalehdestä vartalonmuoto. Tee porolle sarvet ja jalat. Teippaaa vartalo tiukkaan pakettiin. Teippaa kiinni jalat ja sarvet. Sarvien sisään voisi varmaan laittaa pätkän rautalankaa, niin niitä voisi muotoilla haluamaansa muotoon. Pään muotoa teippasin oikeaan asentoon leuan alta ja niskasta. Maalaa koko komeus valkoisella askartelumaalilla. Kuivumisen aikana leikkaa decoupagepaperista 2x2 cm paloja ja liimaa ne kiinni poroon. Hauskan näköinen poro. Tätä voisi tekniikkaa käyttämällä voisi tehdä vaikka mitä, taivas on vain rajana:)

Kranssi oveen

Tarvikkeet; 2x100g villalankaa, virkkuukoukku, valmis kranssipohja, pitsinauhaa, aikaa villanauhojen virkkaamiseen, pitkäjänteisyyttä ja onnistumisen riemua.


Katso ohje lenkkivirkkaukseen täältä. Itse tein 6 ketjusilmukan levyisen nauhan. Virkkasin koko kerän pituisen nauhan eli noin 2 metriä. Sitten kieputtelin vuoroin pitsinauhaa ja vuoroin lenkkivirkattua nauhaa.

Kivitolppa kannon ympärille
Tarvikkeet; verkkoa, kiviä sekä rautalankaa.

Laita kannon ympärille maahan mansikkakangasta tai paksusti sanomalehteä. Laita verkko kannon ympärille. Jätä ympäriinsä noin 10cm rako. Sido verkko rautalangalla kiinni. Laita rakoon ympäriinsä kiviä. Lado kivä myös kankaan/lehtien päälle. Nauti komeudesta.Puutuoli

Tarvikkeet; Koivunoksia, saha, ruuveja, porakone, malttia ja näppäriä sormia. 


 
Sahaa koivunoksista tarvittavat osat; selkänojaan kaksi puuta, selkänojaan yksi poikkipuu,  etujalat ovat suuripiirtein 1/3 takajalkojen pituudesta, istuinosaan kaksi puuta sivuille ja 5 puuta isuinosaksi. 1. Ruuvaa selkänojaan yläosaan haluamasi levyinen puukappale.
2. Ruuvaa istuinosan sivupuut selkänojan takaapäin kiinni.
3. Aloita ruuvaamaan istuinosan poikkipuita viimeisestä alkaen.
4. Ruuvaa viimeiseksi istuinosan viimeinen poikkipuu ja samalla etujalat, tähän tarvitset pitkät ruuvit.
5. Koristele terassisi hauskoilla puutuoleilla ja kevätkukilla.


Ruukunsuojus.
Tarvikkeet; filmivaneria, heinäseipäästä halkaistuja puita, reikäkiskoa, porakone, ruuveja.Leikkaa filmivanerista pyöreä kappale. Tee pohjaan reikiä, jotta vesi valuu pois. Halkaise heinäseiväs sirkkelillä ja leikkaa yhtäpitkiä kappaleita. Heinäseipäät ovat eri paksuisia, joten joudut hieman mittailemaan, että saat pyöreän kappaleen peitettyä. Ruuvaa heinäseipäät pohjaosaan. Kiinnitä yläosa reikäkiskolla. Peitä reikäkisko esim. risuvyötteellä tai tuohisiivuilla. Voit yrittää laittaa reikäkiskon myös sisäpuolelle.


 Hevosenkenkä koriste
Tarvikkeet; 5 kpl ruostuneita hevosenkenkiä, ruuvia tai nauloja, porakone tai vasara sekä ajatuksia tehtyihin ratsastushetkiin.

Tee näin: sommittele hevosenkengät haluamaasi kohtaan (vajanseinään, aitanseinään). Naulaa tai ruuvaa muutamalla ruuvilla/naulalla kukin kenkä kukan muotoon. Helppo koriste seinään. Kengät voisi laittaa myös betonivaluun lattiakoristeeksi.Koriste seinälle. 
Tarvikkeet; lautaa, nauloja, saha, sormenpaksuisia oksanpätkiä, esim. reikänauhaa ripustamista varten sekä haaveita uusista ideoista.


2 kommenttia:

  1. Aivan ihana tuo heinäseipäistä tehty ruukunsuojus. Täytyypä näyttää isännälle hän aina joutuu toteuttamaan ideoitani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit:) Kannattaa kokeilla!

      Poista