Pajuaskartelu

Paju on helppo ja monikäyttöinen puutarha-askarteluun. Syksy ja aikainen kevät on hyvää aikaa hyödyntää pajun keräämiseen. Pajuja voit varastoida kuivassa paikassa nipuissa.

Kerää pajuja lehdettömänä aikana maanomistajan luvalla. Ota vitsoja missä ei ole oksanhaaroja. Jos käytät pajuja esim. koripunontaan niin liota niitä noin viikon ajan. Suuri sankko tai vati käy liotukseen.

Tässä työssä olen käyttänyt pohjalla raudoitusverkkoa 0,6mm. Voit leikata verkon haluamasi korkuiseksi joko voimapihdeillä tai kulmahiomakoneella (muistathan käyttää suojalaseja).
Olen leikannut osat niin, että maahan työnnettäväksi jää n.10 cm pituiset piikit.Työnnä pajunvitsoja vuoronperään raudan yli ja ali. Aloita kerros työntämällä tyvipää vasemmalta puolen ja seuraava kerros työntämällä tyvipää oikealta puolen. Näin työsi pysyy tasalevyisenä. Lopuksi katko pajut tasapitkiksi molemmista päistä.
Laita pajuaita paikoilleen painamalla rautapiikit maahan. Liitä useampi pajuaita yhteen joko nippusiteellä tai rautalangalla. Voit tukea aitaa siten, että laitat muutamien metrien välein paksummat rautapiikit maahan.

4 kommenttia:

  1. Tosi makee kukka penkin aita! Unelmoin omasta pihasta ja mahdollisuudesta päästä puutarhuroimaan. Sulla on kivat sivut:)

    VastaaPoista
  2. Löysin paljon hyviä askarteluvinkkejä blogistasi. Tämän pajuaidan teen todennäköisesti ensimmäisenä, koska olen etsiskellyt jo pitkään hyvää ideaa perennapenkkien reunustamiseen, jotta perennat eivät kaadu nurmikolle. Minulla on valmiina jo raudoitusverkkoa ja pajua, joten pääsiäiseksi on tiedossa kivaa askartelua :)

    VastaaPoista
  3. Kiva, että sait ideoita tekemistäni jutuista! Nyt onkin hyvä aika kerätä pajua vaikka lisää:)

    VastaaPoista