Risuaskartelut

Tässä tekemiäni risuaskarteluja;


Risusydän
Tarvikkeet; koivunoksia, verkkoa, pihdit, rautalankaa, kärsivällisyyttä ja keväisiä haaveita.


Leikkaa verkosta sydämen muotoinen aihio. Voit myös rutistella verkon sydämen muotoiseksi. Laita risua eteen ja taakse. Pidä risuja tiukasti kiinni ja pyöritä rautalangalla risut kiinni, kun kätesi alle ei mahdu enempää risua. Koeta pitää sydämen mallista kiinni. Sydämiä voi tehdä monen eri kokoisia. Niitä voi vaikkapa pujottaa rautalankaan useita peräkkäin ja tehdä niistä tilanjakajan.

Risupallo
Tarvikkeet; koivunoksia, verkkoa, rautalankaa, pihdit, sammalta, keväistä mieltä sekä haaveita kesästä.
Rutista verkosta pallo. Laita rautalankaa pidikkeeksi. Päällystä pallo sammalella. Kiinnitä sammal kierrittämällä rautalankaa ympäriinsä. Painele samanmittaisia koivun-, lepän- tai haavanoksia. Lepässä on kauniita pieniä käpyjä, mitkä ovat kauniita pallossa. Sammal tulee pohjalle sen vuoksi, että se peittää verkkoa. Lehtipuiden oksat ovat niin ohuita, että ne eivät pysyisi kiinni verkossa. Kun pallossa on mielestäsi tarpeeksi oksia, niin laita se roikkumaan paikkaan, missä haluat sen sinua ilahduttavan keväisellä olemuksellaan.


Risukoriste + leikkokukkia
Tarvikkeet; koivunoksia, tuohta, rautalankaa, pihdit, metallilankaa, helmiä, ruusuja tai muita kukkia, malttia ja iloista mieltä.


Sido paksu nippu koivunoksia yhteen rautalangalla, oksien korkeus noin 60-80 cm. Tee "varsi" noin 15cm korkea. Ota pieniä nippuja oksista ja laita sisään paksua rautalankaa. Kieputa rautalankaa pienen koivunipun ympärille ja lisää oksia lisää jos haluat lisää korkeutta. Päättele rautalanka huolella. Kun olet tehnyt pieniä nippuja lopuista oksista, niin kierrä yhtä oksanippua kerrallaan kuin korkkiruuvia. Saat aikaan kiemuroita. Voit halutessasi pujotella helmiä metallilankaan ja kieputella helmikoristetta nippujen ympärille. Laita tuohesta "suoja" tyveen, niin saat siistin lopputuloksen. Vaihtamalla kukkia maljakkoon saat eri vuodenaikoihin käyvän koristeen pöydällesi.


Risutyö ruukkuun
Tarvikkeet; koivunoksia, rautalankaa, pihdit, käpyjä, hiekkaa/kiviä ja ruukku sekä tuulahdus metsän tuoksua.


Niputa koivunoksat yhteen. Laita pitkä rautalanka oksien sekaan. Kierrä rautalangalla oksat yhteen. Taivuta oksanippua kiemuralle. Laita ruukunpohjalle kiviä tai hiekkaa, että ruukku pysyy pystyssä syysmyrskyissä. Laita oksakoriste ruukkuun. Koristeen ympärille voi laittaa vaikkapa käpyjä koristeeksi.


Risutyö.
Tarvikkeet; koivunoksia, rautalankaa, rauta- tai puukeppi, leikkurit sekä haaveita syksyisistä valosarjojen käytöstä.Tee näin; varaa työhösi koivunoksia, paksu puu rungoksi tai metallinen tanko (metalli kestää paremmin) sekä rautalankaa. Laita koivunoksia puukepin ympärille ja sido ne kierittämällä rautalankaa oksien päälle. Yritä laittaa rautalanka mahdollisimman tiukkaan sillä oksat kuivuessaan kutistuvat. Kun olet edennyt yläpäähän, niin jaa oksia nippuihin ja kieritä niiden ympärille rautalankaa. Tee oksanippuja eri puolille ja eri tasoihin niin saat elävyyttä työhösi. Muotoile oksanipusta haluamasi mallinen kiemura. Päättele rautalanka huolellisesti. Voit kieputtaa sitä toisen ympärille ja tehdä vaikkapa solmun, työnnä pää risujen sekaan.


Oksapuu.
Tarvikkeet; kanaverkkoa, rautalankaa, oksia, sammalta, keppi, astia, hiekkaa ja leikkurit sekä huumoria ja iloista mieltä.
Tee näin; muotoile kanaverkkopalasta kartiomallinen. Voit tehdä ensin kokeilukappaleeksi pienemmän. Liitä verkon saumat rautalangalla tai rutistele verkko kartionmuotoon. Päällystä kartio sammaleella. Sammal pysyy paikoillaan, kun kierität sen päälle rautalankaa. Kerää risuja reilu sylillinen. Kaikenlaiset risut käyvät. Muista kysyä maanomistajan lupa materiaalien keräämiseen.

Lado risuja alhaalta ylöspäin kartion ympärille. Työnnä oksien tyvet kanaverkon reikiin. Laita seuraava kerros entisten päälle tai jos käytät pitkiä oksia, niin laita samalla oksien ympärille rautalankaa. Kieputa rautalankaa koko komeuden päälle muutama kerros.

Laita sankoon tai muuhun pakkasen kestävään astiaan hiekkaa. Laita kaksikertaa kartionpituinen keppi pystyyn hiekkaan, aika syvälle. Paina kartio kepin nenään.

Syksyn tullessa voit kieputella ulkovalot oksapuun ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti