Tuohi askartelut

Tässä tekemiäni tuohiaskarteluja;

Tuohen paras keruuaika on keväästä juhannukseen asti. Muista kerätä vain maanomistajan luvalla. Säilytä isot tuohipalat valkeat osat vastakkain. Laita tuohiniput painon alle, niin tuohi oikenee ja voit käyttää tuohea monipuolisemmin.

Tuohipuu
Tarvikkeet; koivun tuohesta leikattuja suikaleita (muistathan, että tuohea ei saa ottaa elävästä puusta), liimaa, kartonkikartio sekä onnistumisen tuomaa innostusta.

Liimaa tuohisuikeleet kartioon. Aloita alhaalta ylös päin.


Tuohitähti
Tarvikkeet; aaltopahvia, koivutuohea, decoupageliimaa, paverpol + paverplast seosta, narua, syksyn tuoksuista askartelusäätä ja syksyn odottamisen tunnelmaa.


Leikkaa pahvista tähtiaihio. Ota tähden malli esim. wordilla tai piirrä vapaalla kädellä. Päällystä tähtiaihio tuohisiivuilla. Leikkaa reunat siisteiksi. Anna kuivua. Sivele tähtiin paverpol+paverplast seosta. Tätä seosta ei tarvitse olla paljoa. Taisin tehdä teelusikka mitalla. Laitoin 1/2 tl paverplastia ja 2,5 tl paverpolia. Tee reiät tähtiin, laita naru neulalla ja laita roikkumaan vaikkapa terassille tai parvekkeelle. Minulla on tässä pohjana koivunrunko, mistä olen katkonut oksat. Tein sammalesta ja rautalangasta köynnöksen rungon ympärille.

Samalla tekniikalla voit tehdä vaikkapa tuohisydämiä tai minkälaisella aihiomallilla ikinä haluat.

Tuohisydän
Tarvikkeet; tuohta, erikeeper-liimaa, tukevaa pahvia, kattila ja vettä, narua, sakset.

Tee näin; leikkaa tuohesta n.1 cm levyisiä kaistaleita. Laita ne kiehuvaan veteen ja anna kiehua muutama minuutti. Tuohi käpristyy itsestään vedessä. Leikkaa paksusta pahvista sydämen muotoinen kuvio ja liimaa tuohikäppyrät vieriviereen pahville, molemmin puolin. Tee paksulla neulalla reikä pahviin ja pujota siihen naru.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti