14.4.2013

Kevään odotusta!

Katselin tänään kevään tuloa puutarhassa. Eipä löytynyt vielä ihmeitä , mutta jotain merkkejä kuitenkin jo on. Muuttolintuja odottelemme edelleen. Pulmusia näkyi parvi, mikä suhahti ohi niin ettei niistä ehtinyt kuvia napsia. Mutta lumet sulavat vauhdilla ja tiet ovat jo sulat. Lenkille pääsee ilman luikasteluja:)

Taimien kasvua on kiva seurata. Joka päivä jokin taimi tarvitsee huomiota, joko vettä tai lisää multaa. Millä sinä lannoitat taimiasi? Itse käytän Puutarhan kesä -lannoitetta tai mitä sattuu olemaan. Puutarhan kesä -lannoite on tehokas kukittamaan kukkia. Olen käyttänyt myös Biolanin Luonnon Ravinnenestettä Kesäkukille, mutta nyt se on varastostani loppu.


Alppiruusut ovat ilmestyneet lumen alta. Muista kastella roudan sulettua runsaasti, niin saat loistavan kukinnan.


Sulamisvedet etsivät kulkupaikkoja. Oiva keino on johdatella pikkupurot havuistutusalueseen. Havuja kannattaa myös kastella keväällä ja jopa suihkuttaa, niin kuivuneet neulaset karisevat pois.


Varma kevään merkki on lumen alta paljastuvat auringonkukansiementenkuoret. Kun lumet sulavat, kannamme lumilapiolla kuoria/siemeniä sellaiseen paikkaan missä muuttolinnut voivat nauttia niistä.


Marjapensaan silmut ovat vielä lepotilassa. 


Korallikanukan punaiset varret antavat väriä muutoin niin valkoiseen ja harmaaseen ympäristöön. 

Ammenna voimaa tulevaan viikkoon keväisistä merkeistä. Pian lumet sulavat ja pääsemme nauttimaan puutarhoistamme. Hyvää loppuviikkoa ja keväisen riemukasta alkuviikkoa!


17 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittelin ihan mitä sattuun tuohon eka kommenttiin...siispä otetaan uusiksi.
  Hyvin samanlaiselta näytti meidänkin pihalla tänään. Lunta on vielä aika reippaasti, mutta seinänvierukset on osittain sulat. Lämmintä on tänään ollut + 8 astetta. Olitkin jo huomannut sinulle osoitetun tunnustuksen blogistani :)Tykkään tavastasi kirjoittaa!

  VastaaPoista
 3. Meillä satoi eilen lähes koko päivän vettä ja pihan lumet vajenivat vauhdilla. Valitettavasti sadetta tarvitaan vielä runsaasti lisää, jotta loputkin lumet sulaisivat. Kiva postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vettä vaan taivaan täydeltä, niin kyllä lähtee:)

   Poista
 4. Mä oon lannoittanut vähän millä sattuu, kaapissa kulloinkin olevalla kukkaravinteella, mutta hyvin harvakseltaan. Ja nyt kun innostuin kahvinporoista, niin olen kokeillut myös lisätä pannuun jääneen kahvitilkan kasteluveteen. Varovasti kuitenkin olen aloittanut tämän kokeilun, tarkkailen etten kuitenkaan hävitä kasvejani :)
  Tänään oli ihana päivä, lämmintä ja aurinkokin on paistanut silloin tällöin, ja lumet sulavat vähitellen, ihanaa !! Mukavaa uutta kevätviikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi juttu minulle. Täytyykin tutkailla tuloksia blogistasi! Mukavaa viikonalkua sinulekin!

   Poista
 5. Sadetta meilläkin ja ilahduttavasti maata näkyvissä. Huomaan, että olet saanut jo monta sydäntä ja minun blogistani löytyy sinulle yksi lisää :O)

  VastaaPoista
 6. Minä olen nyt pikkasen lannoittanut kasviravinnella en ole viellä ostanut uutta lannoitetta kun kaikki ovat loppuneet
  Hyvä postaus Sinulla Maarit:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Maarit, kirjasta. Oli tullut Itä-Suomeen ja mieheni toi sen minulle perjantaina käytyään siellä. Minäkin innostuin noista Pivin kahvinporoista, joten olen kastellut kokeeksi muutamaa tomaattia laihalla kahvilla. Ei nuo siitä ole ainakaan suuttuneet. Itä-Suomessa mulla on ihan tomaateille ja yrteille tarkoitettua pullolannoitetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Täytyypä kokeilla minunkin kahvinporoja.

   Poista
 8. Oih tasan eivät käy onnen lahjat:D Täällä jo kukkivat sinivuokot! Mutta lohdutukseksi sanoisin, että kun täällä on jo joku kevään vaihe ohi niin siellä pohjoisemmassa se on vielä edessä päin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinivuokot ovat kauniita! No, jaksan odottaa:)

   Poista
 9. Lunta on vielä paljon,mutta onneksi sataa vettä ja aamullakin lämpötila on ollut plussalla.

  Itse olen parina viime keväänä lannoitellut "vaaleanpunaisella" lannoitejauheella,mutta kokeiltu on myös valmiita ravinneliuoksia ja ensimmäisenä esikasvatusvuonna myös kanankakkaa,joka toi kotiin ei niin kovin raikkaan tuoksun ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, voin kuvitella perheen kommentit kanankakkalannotteesta:)

   Poista