6.4.2013

Taimien kouliminen jatkuu

Tänä päivänä olen huhkinut Nuppulassa. Tavoitteenani oli koulia kaikki mahdolliset taimet. Tulihan se tehtyä-huh-huh-  Osa taimista on vielä sen verran pieniä, että niiden koulinta jää ensiviikolle. On se vaan kumma, että kevään huumassa tulee kylvettyä aivan liian paljon siemeniä. Pistokkaiden pitäisi saapua ensiviikolla. Sittenpä sitä lirissä ollaankin. Tilanahtaus alkaa nimittäin puskea päälle.  Lisävaloa on pakko käyttää, vaikka aurinko ihanasti paistaakin. Osa taimista on ikkunattomalla seinustalla ja auringonvalo ei riitä niitä valaisemaan. Lisävalo vie sähköä "jonkin" verran, mutta eipä mietitä sellaista pikku juttua:)

Lumet sulavat silmissä. Kukkapenkit talon vierestä alkavat paljastua pikku hiljaa. Heh, siellä odottaakin istutusalueen laajennusurakka. Havuille on hyvä laittaa varjostuskangasta päälle viimeistään nyt. Kevätaurinko on todella julma havuille.

Tervetuloa uusille lukijoille!!!

Aurinkoista viikonloppua sinulle blogiystäväni!


Vasemmalla ylinnä on aito elämänlangan taimia. Keskellä Etelänruusuruoho ja alimmaisessa tomaatin, punahatun ja sinisievikin taimia, joille lisäsin lisää multaa.6 kommenttia:

 1. Täälläkin on jo alkanut lumet hieman vajenemaan pihalla, mutta kukkapenkit ovat vielä täysin lumen peitossa. Kuten sanoit, havut ovat nyt todella lujilla, kun aurinko porottaa täydeltä terältä ja ajoittainen kova tuuli vielä osaltaan pahentaa tilannetta. Osan havuistani suojasin jo helmikuussa, mutta suurimmat ja pitkään pihalla kasvaneet havut jätin suojaamatta. Tänään huomasin timanttituijien saaneen hieman vioitusta ja ei auttanut muu kuin vetää varjostusverkko myös niiden suojaksi.

  VastaaPoista
 2. Sulla on taimet jo mukavassa vaiheessa. Satoa ja kukoistusta kesällä tiedossa! Mukavaa viikonloppua, Maarit!

  VastaaPoista
 3. Tuttu tunne:miksi ihmeessä pitää kylvää niin paljon ja olla sittenniiden taimien kanssa ihan hukassa. Eikä millään anna luonto periksi,että niitä taimia menisi hävittämään...

  VastaaPoista
 4. Aika urakka on koulimisessa, mutta sitten saakin vain keskittyä kasteluun ja taimien kasvun seuraamiseen. Se kasvun seuraaminen on sitten ihanaa, miten voikaan iloita taimien venymisestä. Mukavaa viikonlopun jatkoa !

  VastaaPoista
 5. Tänään sain koulittua viimeisetkin ja Nuppulan pöytäpinnat on täynnä. Nyt sitten odotellaan Exotic Gardenilta tilaamiani pistokkaita:)

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen samoissa puuhissa ja odottelen ilmojen lämpenemistä,kun joka paikka on purkkeja,pöydät ja ikkunalaudat täynnä:)

  VastaaPoista