14.5.2013

Taimien kasvatus jatkuu ulkona!

Minulla ei ole kasvihuonetta vielä. Olen säästänyt vanhoja ikkunaruutuja ja toivon, että jonain päivänä saan mieheni mukaan projektiin. Sitä ennen täytyy mennä sillä mitä on. Virittelin harson vanhojen lavojen päälle. Ja voila, sinnepä sitten taimet tottumaan ulkoilmaan. Ensin muutama tunti kerrallaan ja sitten jo voi jättää ulos yöksikin, jos yöpakkasia ei ole luvassa. Tänään satoi hieman aamusella, niin virittelin päälle mansikkakankaan moninkerroin taiteltuna - taimet pysyivät kuivana. Tottahan isommat taimet kestävät pientä sadetta, mutta ei kaatosadetta!

Mukavaa viikonjatkoa kaikille!

Ulkoterassi on saanut verhot. Laitan lisää kuvia, kun saan kaiken valmiiksi.

8 kommenttia:

 1. Jotain tuon kaltaista pitäisi varmaan keksiä, sillä taimien roudaaminen ulos ja sisälle alkaa vähitellen kyllästyttää. Kasvihuone olisi kyllä aika hieno juttu.

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen kantanut taimia yöksi sisään päiväksi ulos aivan kyllästymisiin asti. tuo onkin hyvä systeemi täytyy minunkin tehdä sama
  onko sinun peitto kaksin kerroin taimien päällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertainen harso ja sadepäivänä kaksinkertainen mansikkakangas lisänä:)

   Poista
 3. hyvä ratkaisu, hyvin tuolla taimet kehittyy:) kävin kurkkimassa uudelleen tuota sinun pajureunusta, muistin sen päivällä perkaessani kasvimaata ja miettiessäni millaisia pajujuttuja tänä kesänä tekisin pikku potageriaani. harmi kun mul ei ole tääl yhtään harjateräsverkkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pajureunusta voit tehdä myös niin, että laitat esim. paksuja pajunoksia maahan esim. 20-30 cm välein ja sitten punot ohuemmalla pajulla. Leikkaa maahanupotettavat pajunoksat haluttuun pituuteen, ennen maahan upottamista.

   Poista