20.7.2013

Petunioiden kukintaa

Petunioissa on tänä vuonna monen värisiä kukkia. Pikkupetuniaa lukuunottamatta olen kasvattanut ne siemenestä. Itsekerätyissä petuniansiemenissä on se huonopuoli, että värit haalistuvat vuosien mittaan. Sen vuoksi ostan uusia siemeniä silloin tällöin. Tänä vuonna sain lahjapussin siementilauksen yhdeydessä, mikä sattui olemaan petunian siemeniä. Itsekerätyt siemenet itivät paremmin kuin kaupan siement, mutta värikylläisyys on runsaampi uusissa siemenissä.


Ensikeväänä täytyykin laajentaa petuniavalikoimaani kerrattuihin lajikkeisiin. Kahden päivän aikana satoi 36mm. Petuniat kärsivät runsaista sateista, joten nyt meneekin hetki ennenkuin uudet nuput aukeavat.


 Keväällä terassille ostetut orvokit kukkivat runsaina kukkapenkissä. Siemenkodat voi murskata multaan, niin ensi kesänä saat kukkaloistoa uudestaan. En huomannut ylikasvua penkkiin istutetuissa orvokeissa ollenkaan. Usein ruukkuun istutetut orvokit kasvavat ylipitkiksi ja kukinta laantuu kesän mittaan. Silloin orvokkeja täytyy leikata, että kukinta jatkuisi. 

Rantatädyke aloittaa kukintaansa. Neilikkaruusun kukinta jatkuu kauniina.

Läpöistä, kukkarunsasta viikonloppua toivotellen!

14 kommenttia:

 1. Upeita kukkia!

  Minulla oli puutarhaliikkeestä ostettuja petunian taimia ja ne eivät suostuneet juuri kukkimaan.

  VastaaPoista
 2. Kauniita! En ole koskaan kokeillut kasvattaa petunioita siemenestä. Tänä vuonna kasvatin pelakuita ja ne onnistuivat hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petuniat ovat minusta eräs helpoimpia kasvatettavia. Petuniat kannattaa latvoa, niin ne tuuheutuvat.

   Poista
 3. Ihanaa kukkaloistoa. Väreistä saa voimaa.

  VastaaPoista
 4. Kauniita petunioita, taidanpa ensi keväänä kokeilla niiden suhteen itse kasvattamista. Sateesta petunia ei tosiaan pidä. Huomasin sen jälleen kerran, kun unohdin eiliseen kaatosateeseen yhden petuniaruukun.

  VastaaPoista
 5. Petuniat ovat kyllä kauniita ,minä en ole koskaan siemenistä asti istuttanut olen aina ostanut taimenet,täytyyki kevällä kokeilla itse kylvää
  Sinulla on orvokit niin hyvän näköiset kauniit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Orvokit ovat yllättäneet minut tänä vuonna kukkimalla runsaasti koko kesän, kukkapenkissä!

   Poista
 6. Kauniita petunioita. Minä ostan aina valmiit taimet. Tänä kesänä ovat kukkineet aivan valtavasti.

  VastaaPoista
 7. Minäkin pidän kovasti petunioista ja itse aina kasvattelenkin erimuotoisia- ja värisiä.Niistä ei aina uskoisikaan,että ovat samoja kasveja eri lajikkeita vaan :)

  VastaaPoista