13.8.2013

Loppukesän kukkijoita

Loman toinen viikko on alkanut pyykin pesulla, herukoiden mehustuksella ja puiden kärräämisellä talveksi suojaan. Mehustusurakka on melkoinen. Minulla on 9 mustaherukkapensasta. Kokeilin eka kertaa herukoiden poimimista poimurilla. Kokemus oli hauska. Joidenkin pensaiden oksat vänksöttivät vaikka minne päin, niin eihän siitä poimurilla poimimisesta tullut mitään. Pensaassa missä oli suorat oksat, niin poimurilla poimiminen oli helpompaa. Kannattaa kokeilla jos on useita pensaita. Poimurilla poimiminen on jonkin verran nopeampaa kuin käsin poimiminen.

Viimeiset kukat alkavat olla kukalla. Kohta onkin aika alkaa laittamaan syksyasetelmia. Otin jo verhot pois terassilta, että sain pestyä ne. Ihanan lämpöisiä päiviä on kuitenkin vielä ollut. Kunpa syksy olisi lämmin. Mukavaa viikonjatkoa kaikille!


Maksaruohot.


Syysleimu, jaloangervo ja meksikonhanhikki.


Siemenestä kasvatetut etelänruusuruoho, leikkokärsämö ja valkoinen mustasilmäsusanna. Susanna on tehnyt vasta yhden kukan. Alhaalla keskimmäisenä on syysasteria.

Tervetuloa blogiini Irmeli!


8 kommenttia:

 1. Sulla urakka tehtynä, mulla vasta edessä, mutta mulla on vaan 4 pensasta. Hauska kokeilu poimurilla ! Mä otan (määrään) aina teinipoikani kaveriksi poimimaan, voit arvata kuinka paljon hän hommasta tykkää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, varmaan poikasi tykkää hommasta yhtä paljon kuin tyttäreni;)

   Poista
 2. Tuo meksikonhanhikki näyttää kivalta, just tänä vuonna hankin keväällä nepalinhanhikkeja pari kappaletta, ovatkin melkoisen hurjia kukkimaan koko kesän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meksikonhanhikissa on hieman punaisemmat kukat kuin nepalinhanhikissa. En saanut nepalinhanhikista kunnon kuvaa niin en sitä tähän laittanut.

   Poista
 3. Onpas sinulla kauniita kukkia. Mukavia mehustushetkiä. Huomiseksi luvattiin sadetta, silloin voi vaikka jatkojalostaa satoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teetkö herukoista hilloa? Meidän ei tule syötyä hillona muuta kuin mansikkaa. Käytämme marjat mehuina ja kokonaisina marjoina.

   Poista
 4. Kauniit kukkaset siellä viellä loistaa.Minullakin on nepalinhanhikki kukka näyttä olevan samallainen,on kyllä
  niin kova kukkimaan ,kaunis on.Minäkin olen laitellut mustiaviinimarjoja ,mehua,ja kokonaisina pakkaseen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nepalinhanhikissani on oranssiin vivahtava kukka. En saanut siitä kunnollista kuvaa, niin en laittanut sitä tänne.

   Poista