4.9.2013

Vapaapäivän kuulumisia

Tänään olin vapaalla. Viikkovapaata on kiva viettää, koska yleensä silloin saa kaikista eniten tehtyä omia juttuja eli puutarhatöitä:)

Olen aloittanut syyssiivouksen. Siivoan yhden huoneen kerrallaan katosta lattiaan. Pesen verhot, ikkunat ja kaikki petivaatteet. Tänään oli vuorossa tyttäreni huone. Maanantaina siivosin olohuoneen ja keittiön joten vielä on kaksi huonetta ja kaksi wc:tä pestävänä. Tänä vuonna olenkin hieman etuajassa. Tavallisesti aloitan vasta lokakuun puolella. Ulkotöiden loppuminen vaikuttaa jo muihinkin sisätöihin:) Hyvä vain, niin sitten voi hyvillä mielin aloittaa kevät siivouksen helmikuussa:) Aina asioista löytyy positiivinen puoli, eikö vain?

Olen keskittynyt muutaman viikon ajan kanttaamaan kukkaistutusten reunoja. Niissä joissa on kivireunus, laitan seulanpäänkiveä nurmenreunaa. Ne istutusalueet joissa on pajureunus, jätän mullalle. Jospa saisin vielä kivituhkaa, niin voisin saumata kivien välit. Taitaa jäädä ensi kevääseen. Mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaa. Tosin en tiedä miten tuhkan laittamisen viivästyminen vaikuttaa rikkojen kasvuun. Voi olla, että joudun kitkemään uudelleen...katsotaan asiaa sitten.


 Mustialan hortensia aloittaa kukintaansa. Pensas on keskittynyt kasvattamaan oksia, niin kukkia näkyy olevan vain muutama.


Tässä näkyy kivireunuksen syntyä. Tässä penkissä oli aikasemminkin kiveä. Ruohonleikkuu oli hankalaa, kun kivet eivät olleet samassa tasossa nurmikon kanssa. Nyt ei tarvitse enään kiertää saksien kanssa ruohotupsuja leikkaamassa:)


Jännityksellä olen odottanut, että ehtiikö jalokärhöni kukkia. Huomasin nimittäin vasta kesällä, että vaaleanpunainen kärhöni on sittenkin selvinnyt talvesta. Vielä kukkii konnanyrtti, punatähkä sekä alba punatähkä. Konnanyrtti ei ehtinyt viime syksynä kukkia ollenkaan, kun pakkaset tulivat niin aikaisin.

Tervetuloa blogiini Inkivääri!

28 kommenttia:

 1. Voi sentään täällä mustialan hortensia jo lopettelee kukintaansa eli kukat ovat jo vähän ränsistyneen näköisiä :(
  Mahtavan järjestelmällistä siivousta sinulla, tuohon kun pystyisi itsekin;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Minun pitää ehkä siirtää hortensia muualle, kun on kasvanut niin isoksi.

  VastaaPoista
 3. Tykkään tosi paljon noista kivireunuksista. Olet kyllä ihailtavan järjestelmällinen siivouksen ja kanttausten suhteen. Voi kun minäkin olisin :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jokainen tekee tyylillään;)

   Poista
 4. Ihana yhdistelmä tuo valkoinen punatähkä ja onko se korallikeijunkukka vai mikä punertava hörhelö siinä taustalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korallikeijunkukkahan se sieltä pilkistää. On kukkinut koko kesän.

   Poista
 5. Niinpa, on hyvä siivota vain "pala" kerrallaan, ja pihalla penkki kerrallaan. Kauniista kukista saat vielä nauttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vähän kerrallaan tehden ei käy työ liian raskaaksi;)

   Poista
 6. Voi sinua Maarit, ihan tulee huono omatunto kun siivousasiat eivät meikäläisellä ole käyneet mielessäkään. Paljon kaunista olet taas saanut aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä suotta pode huonoa omaatuntoa. Jokainen tekee tyylillään;)

   Poista
 7. Gode billeder.
  Smukke blomster.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  VastaaPoista
 8. Kivaa pinkkiä ja ihana valkoinen punatähkä !

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa tehokkaalle ja järkevälle mennä huone kerrallaan. Pihalla ei hirveästi ole tekemistä, paitsi jos aikoo laittaa uusia istutusalueita. Siisti reunus tuli penkkiin.

  VastaaPoista
 10. Osaisipa sitä jaksottaa siivoamiset kuten sinä. Ja nyt on niin lämmintä, ettei millään malttaisi jäädä sisälle hommiin vaan mieli tekee ulos.
  Tuo kivireunas on kaunis, laitoitko alle jotain kangasta? Miten saat rikkaruohot pysymään kiveysten välistä poissas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osassa on kangas ja muihin laitan kivituhkaa, kunhan saan sitä:)

   Poista
 11. Kaunista 'kanttausta' sinulla. Mistä lie saatkin noita kiviä noin paljon? Varmaan kuorman olet tilannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sain kivikuorman äitienpäivä -lahjaksi:)

   Poista
 12. Hienot kivireunaukset sulla! Järjestelmällinen kodinsiivous on niin ihailtavaa. Oot ahkera :)

  VastaaPoista
 13. Pikkuhiljaa hyvä tulee :) Ihan turhaa stressata itseään sillä,että pitäisi muka saada koko kämppä suursiivottua yhdellä kertaa. Mä luotan ihan arkenakin siihen,että sellainen päivittäinen perus-siivous ja tavaroiden paikoilleen laitto on huomattavasti helpompaa kuin se,että kerran viikossa siivoaa hiki hatussa koko kämpän.

  VastaaPoista
 14. Mulla kans syyssiivoukset alkaneet. Ikkunoista aloittelin tänään, sain makkareista pestyä. Jatkan sitten jossain välissä taas. Mulla on myös verkkainen tahti näissä isommissa siivoissa. :)

  VastaaPoista
 15. Voi ei mikä tarmonpesä :) Ihailen sinua! Todella upea tuo kukkapenkin kivireunus, hirveän homman olet tehnyt. Tuo Konnanyrtti oli minulle ihan uusi tuttavuus, mielenkiintoinen kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) En minä aina jaksa olla noin ahkera;)

   Poista