1.10.2013

Syysaskarteluiden jatkoa

Eilen töiden jälkeen en millään jaksanut alkaa siivoamaan, mutta jotain piti saada tehdä. Eikun vain vaatetta lämpimästi päälle ja metsään havuja hakemaan. Tuli mieleeni, että havuja ja sammalia täytyy käydä keräämässä myös joulun kukkakoristeita varten, maanomistajan luvalla tietenkin.

Väsäsin siis eilen illalla kranssia ulko-oven koristeeksi. Käsillä tekeminen on niin rentouttavaa työpäivän jälkeen. Tänään olen vapaalla ja nyt sitten onkin aikaa hieman siivoilla, opiskella ja bloggailla. Takkatulen räiske taustalla ja kuuma teemuki vieressä....rentouttavaa joutenoloa;)

Olen koristellut terassiamme pienissä erissä ja loppu alkaa häähmöttää. Ensi viikolla hankin vielä viimeiset kukat ja siinäpä se. On muuten hauskan näköistä, kun talitiaiset hyppelehtivät terassilla. Nyppivät sammaljutuistani sammalia ja nokkivat hirsiä. Milloin sinä aloitat lintujen ruokinnan? Minulla on tapana laittaa lintulauta ensimmäisten pakkasten aikaan.

Tässä kuvia;


Tähän kranssiin käytin käpyjä, isomaksaruohon kuivaneita kukkaterttuja (mitkä on suihkautettu valkoisella spraymaalilla) ja havuja. Pohjalla on paksua rautalankaa kiepillä. Tein pieniä terttuja maksaruohoista ja havuista, mitkä pyöräytin rautalangalla. Käpyihin laitoin kanssa rautalankaa. Sitten vain vuoronperään noita kolmea rautalangalla sitoen. 

Tienvarteen tein tällaisen "havupallon". Tässä havupallossa on kanaverkkopallo pohjalla. Pallon olen päällystänyt sammalella. Reikiin laittelin mustikanvarpuja, erilaisia havuja sekä rautalangalla kiepautettuja kanervanoksia. Kanerva toistaa samaa sävyä kuin maassa oleva syyskrysanteemi.

Lisäksi laitoin tähän vielä idean isojen kynttilälyhtyjen somistamiseen. Pohjalle kynttilöiden lomaan voi laittaa koristekiviä, käpyjä tai vaikka vanhat helminauhat. Tässä suurimmassa lyhdyssä on koristeena tekohelmiä ja punaisia tekomarjoja, mitkä ovat lojuneet kaapissani jo liian pitkään.

Mukavaa syksyistä viikon jatkoa!

20 kommenttia:

 1. Kauniita ! Tykkään hillitystä hallitusta tyylistäsi !

  VastaaPoista
 2. Kauniit koristeet ja mikä parasta, sinun itse tekemiäsi, jota aina arvostan suuresti. Lyhty koristeineen näyttää myös hyvältä. Aloitamme lintujen ruokinnan yleensä lokakuun alkupuolella. Usein talitintit alkavat ilmojen kylmetessä lehahdella talon ympärillä siihen malliin, että eikö jo olisi jotain tarjolla. Hyvää päivänjatkoa myös sinulle.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kaikki koristeet. Väreiltään sopii niin puutarhaan. Aloitan lintujen ruokinnan kun maa jäätyy, eli pakkaset alkaa.
  Ohjeissahan sanotaan että liian aikainen ruokinta voi koitua muuttolintujen turmioksi..eli himmataan pakkasiin asti.

  VastaaPoista
 4. Vaude!! Ihania koristeita! Mä olen ihan onneton noiden kranssien teossa :/

  VastaaPoista
 5. Kyllä sinä olet hyvä tekemään kaikkea kivaa Kauniita on mitä olet tehnyt:)

  VastaaPoista
 6. Kyllä ovat hienoja. Eipä mullakaan synny noin kauniita :)

  VastaaPoista
 7. Onpa kauniita kransseja! Voi kun minäkin oppisin niitä tekemään.

  VastaaPoista
 8. Oi, miten kauniita syysasetelmia. Käpykranssi on täälläkin tulossa.
  Ihana syksyinen tunnelma tuossa lyhdyssä. Eipä ole tullut mieleen laittaa sinne helminauhoja,
  lasikiviä kylläkin käytän koristeina. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista