22.2.2014

Haaste

Kiitos Pirjolle Mökkipuutarhaan kivasta haasteesta.

"Moni meistä bloggaa anonyyminä, eikä halua laittaa esim omaa kuvaa sivulleen. Olisi kuitenkin mukava nähdä minkä näköistä porukkaa me olemme. Esittele itsesi yhdellä tai useammalla lapsuuden kuvallasi. Harvalla on lapsuuskuvia tiedostoissaan, mutta vanhan valokuvan saa helposti sähköisesti julkaistavaan muotoon ottamalla siitä kuvan digikameralla. Nyt selaamaan valokuva-albumeita! Laita haaste kiertämään jakamalla saamasi haaste kahdelle tai useammalle bloggaajalle."


 Tässä olen äidin sylissä. Äidillä oli ja on vieläkin upeat kukkaistutukset.


Leki-koiran kanssa. Taidan olla noin kuusi vuotias. Muistan, kun tulin pihatietä kotiin kerhosta. Äiti oli vastassa ja siitähän tuli pahamieli, kun olin olevinani jo niin iso tyttö, että osaisin tulla yksin kotiin:D Siihen aikaan ei ollut eskaria, vaan kerho. Kerhoon piti viedä omat eväät. Koulutaksi haki ja  toi kotitien risteykseen.
 

Taustalla taitaa näkyä heinäseipäitä rivistö. Heinätöistäkin on minulla sellainen muisto, että ollessani noin 12-14 vuotias, tein isän kanssa diilin. Kepitin heinää aluksi 20 penniä/seiväs. Huomatessani, että työ on raskasta, niin sovimme 50 penniä/seiväs. Muistan kepittäneeni lähes 300 heinäseivästä. 

Muut sisarukseni olivat jo muuttaneet pois kotoa ollessani teini-ikäinen. Tein paljon maatilantöitä ympäri vuoden. Talvella viikonloppuisin olin navettatöissä. Kesäisin navettatöiden lisäksi olin apuna heinäpellolla ja aiv-rehunteossa. Muistan olleeni lomittajana 14 vuotiaana, lehmiä oli 20. Hyvin meni siihen asti, kun jouduin kutsumaan eläinlääkärin katsomaan jotain lehmää. Eläinlääkäri kyseli, että olenko yksin töissä...vissiin olisin pitänyt olla 15 vuotias...


Tämä oli mukava, hieman erilainen haaste. Kiitos vielä siitä Pirjolle! Lähetän tämän haasteen;ja 


Mukavaa viikonloppua kaikille vierailijoille!

30 kommenttia:

 1. Kivat kuvat ja tarinat, Maarit. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin!

   Poista
 2. Ihanan nostalgisia ja tunteikkaita lapsuuskuvia. Oi tuota muotia ja vanhojen värikuvien sävyä.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiva oli muistella lapsuuden tapahtumia:D

   Poista
 4. Kiitos vielä haasteesta. Lapsuuden valokuva-albumeita on tullut viime aikoina vähän selailtua, vaikka se on mukavaa puuhaa. Katsotaan mitä sieltä löytyy...;)

  VastaaPoista
 5. Ai miten kivat kuvat! Olipas kiva nähdä sinut;)

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia. Näitä jaksaisi katsella useamminkin. Reipasta toimintaa teini-ikäiseltä. Minun ensimmäinen haaveammattini oli karjakko, rakastin lehmiä ja navettatöitä. Kukkien kasvattaminen taitaa olla sinulla geeneissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatilanlapset joutuivat tekemään paljon töitä. Minusta se oli mukavaa ja ennenkaikkea olen ikionnellinen, että olen oppinut monenlaisia asioita niissä töissä.

   Poista
 7. Tuolta lapsuudesta on tainnut sinunkin puutarhaharrastuksesi alkaa;)

  VastaaPoista
 8. Kivat kuvat ! Niin näyttää olevan perinnöllista puutarha innostus. Jopas olet nuorena joutunut raskaisiin hommiin.
  Oikein mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne olivat mukavia hommia ja aina sain tehdä omien voimavarojen mukaan.

   Poista
 9. Kiva, kun laitoit kuvasi ja tarinasi!

  VastaaPoista
 10. Oi että, kiitos haasteesta! Paheman puoleisen pistit nuorelle bloggaajalle. Minulta ei ole luvassa näin hienoja eikä musta-valkokuvia. Kiitos koko sydämestäni!! :) Vastaan kunhan ehdin.

  VastaaPoista
 11. Kivat kuvat ja tarina niiden takana:)

  VastaaPoista
 12. Näitä lapsuudenkuvia on tosi mukava katsella. Jokaisella on oma tarinansa, kiva oli sinunkin.

  VastaaPoista
 13. Mukava tutustua sinuun! Heinä- ja maatilantyöt tuttua puuhaa minullekin lapsuudesta.

  VastaaPoista
 14. Mukava postaus :) Maatilan töitä tehtiin siihen aikaan varmaan monessa paikassa koko perheen voimin. Sait varmaan puutarhakärpäsen piston kotoasi. Maatilan lapsilla on sellainen tietämys kasveista joka monilta puuttuu. Hyvät juuret maahan olet kotoasi saanut.

  VastaaPoista