20.3.2014

Kirjoittaja blogin takana-haaste

Sain Karoliinalta tämän haasteen. Kiitos!

Jokainen kirjoittaa puutarhablogiaan omalla tyylillä. Jollakin blogi on rajattu tarkasti tiettyihin kasveihin, jollakulla blogissa on myös kuvia luonnosta, linnuista, oravista. Ihana on nauttia myös puutarha-matkailukertomuksista, pistokas-kokeiluista, siemen-vinkeistä. Jollakulla blogissa vilahtelee myös upeita kuvia viherkasveista- todellisiä viherpeukaloita nämä jotka saavat sisällä kasvamaan ja kukoistamaan viherkasvinsa vuodesta toiseen!

Hyvin harvoin pääsee kurkistamaan kirjoittajan persoonaan, ja se yksityisyys suotakoonkin blogi-kirjoittajille. On upeaa että puutarhoihinne pääsee ihastelemaan vihreässä blogi-maailmassa.
Blogeja lukemalla ei ehkä aina saa käsitystä puutarha koosta, sen iästä, miten sitä on suunniteltu ja rakennettu, ja millaisin ajatuksin siellä puutarhuri touhuaa!

Tässäpä haastetta puutarha-bloggaajille - ota vastaan jos tahdot - ja kerro meille vastauksia seuraaviin uteliaisuutta herättäviin kysymyksiin (jos johonkin et halua vastata, jätä se pois):

1. Kerro puutarhastasi, minkä kokoinen se on? Minkä ikäinen ja millä vyöhykkeellä?

Tonttimme koko on 0,64ha. Olemme aloittaneet tällä paikalla vuonna 2001. Puutarhamme sijaitsee V-vyöhykkeellä.

2. Kuinka kauan olet ollut puutarha-harrastaja ja miten innostus puutarhaan syttyi?

Olen aina tykännyt laittaa pihaa ja kasveja. Ehkäpä varsinainen intoilu alkoi vuonna 2008. Innostus syntyi, kun huomasin puutarhan terapeuttisen voiman. Tuolloinen työni oli henkisesti erittäin raskasta ja purin pahaa oloani puutarhan rakentamiseen. Olihan siinä jotain hyvääkin, puutarha laajeni reippaasti:)

3. Minä vuonna aloitit bloggaamisen - ja mikä siinä on mielestäsi parasta?

Blogin aloitin vuonna 2012. Parasta minusta on kokemusten vaihto muiden bloggaajien kanssa.

4. Mitkä ovat blogisi tärkeimpiä teemoja?

Bogissani keskityn ehkäpä eniten puutarha-askarteluun. Jossain vaiheessa hämmästyin miten kalliita kaikki puutarhan laitettavat koristeet ovat. Aloin itse väkertämääm kaikenlaista ja tännehän niitä nyt ilmestyy muidenkin iloksi:)

5. Kuinka monta lukijaa käy blogissasi kuukausittain?

6200 lukijaa.

6. Miten blogisi nimi syntyi?

Blogini nimi syntyi omasta haaveesta. Koska nimi oli varattu, niin lisäsin siihen väliviivat.

7. Mitä asioita kerrot blogissasi itsestäsi- mitä et?

Kerron omiakin asioita, niitä mitkä naurattavat tai vihastuttavat. En kerro asuinpaikkaani (aika moni tuttavani seuraa blogiani, vaikka ei ole lukijana), perhe asioita ym. henkilökohtaisia asioita.

8. Laita linkki tai kuva ensimmäiseen postaukseesi.

 Eka postaus.

9. Mikä on sinun mielestäsi paras tapa hankkia lukijoita- ja kuinka tärkeää on että muut lukevat blogiasi? Onko blogin tärkein tehtävä olla itselle puutarhapäiväkirja?

Mielestäni paras tapa hankkia lukijoita, on kirjoittaa mielenkiintoisista asioista. Yritän pysyä aiheessa; puutarhassa. Toki on kiva, jos muutkin lukevat kirjoituksiani. Pidän blogia lähinnä siksi, että haluan jakaa kokemuksiani muille. Puutarhapäiväkirjaa pidän valokuvakirjan muodossa yksityisesti.

10. Mikä on suosituin blogi-kirjoituksesi?

Tämä Viime kevään siemenet kukkina -teksti on kerännyt 1623 lukijaa. Myös sivusto rautalanka-askartelua on kerännyt jopa 2033 lukijaa.

11. Onko Blogissasi kaupallisia tai muita yhteistyökumppaneita?

Ei ole. Kaikki arpajaispalkinnot olen ostanut itse.

12. Kuinka paljon aikaa viikossa käytät blogin tekemiseen? Muiden blogien lukemiseen?

Blogin tekemiseen menee noin 1-2 tuntia viikossa. Muiden blogien lukemiseen 1-2 tuntia. Haluaisin kiertää blogeissa enemmänkin, mutta lapsen kanssa jostain on luovuttava. Tietokoneella viettämäni aika on se, mistä mieluummin luovun:) Nöyrin anteeksipyyntöni seuraamilleni blogeille!

13. Kerro paras/parhaat vinkkisi aloittelevalle bloggaajalle?

Kannattaa miettiä miten erottautua blogimaailmassa.

14. Halutessasi laita kuva itsestäsi tai puutarhastasi.
Ota tästä haaste vastaan! En laita tätä nyt erikseen jakoon, koska luulen että monella on kiireita taimien kanssa. Aurinkoista viikonjatkoa kaikille lukijoille!

24 kommenttia:

 1. Kivat vastaukset. Totta on, että lapsi menee aina ylitse kaiken muun ja näin sen pitääkin olla.

  VastaaPoista
 2. Mukavia vastauksia. Lasten kanssa vietetty aika ja muut harrastukset ovat sellaisia joiden parissa myös minä viihdyn. Bloggaus on kiva paikka tallentaa puutarhamuistoja. Pitäisi kyllä hankkia ihan vihkokin, jos vaikka bloggerikin joku kerta kaatuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tehnyt Ifolorilla valokuva-kirjan joka vuosi perheemme tapahtumista. Jokaiselle vuodelle kuvaa samoja paikkoja puutarhasta. Sieltä sitten näkee mitä on muuttunut.

   Poista
 3. Kivat vastaukset. Lapset kasvavat niin nopeasti, että ei meinaa perässä pysyä :) Nyt, kun olen seurannut lastenlasten touhuja. Omat ovai jo Isoja ;)
  Kevättä odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sinulla on lastenlapsia! Isovanhemmat ovat tärkeitä ihmisiä lapsille!

   Poista
 4. Hienoja vastauksia. Hienosti olet saanut lukijoita. Hei, noihin askartelusivuihin en olekaan tutustunut vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyhän kurkkaamassa. Päivittelin niitä äskettäin:)

   Poista
 5. IHana kirjoitus <3 Mukava kun otit haasteen vastaan. Oli todella mukava lukea.
  Voin yhtyä ajatukseesi puutarhasta terapeuttisena paikkana.
  Upeat myös nuo puutarhakuvat!

  VastaaPoista
 6. Mukava lueskella välillä ajatuksia bloggaamisestakin. Tässä joutuu tekemään monenlaisia valintoja, kun on aloittanut blogin kirjoittamisen. Blogiin saisi upotettua vaikka kuinka paljon aikaa, mutta onhan sitä muutakin elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggaaminen on kivaa, mutta minulle ei sentään tärkein:)

   Poista
 7. Ihaana kirjoitus ja hyviä vastauksia Aurinkoista viikonloppua !♥♥

  VastaaPoista
 8. Kävin tuolla Tee se itse puutarhaan blogissa ihailemassa keväistä kranssiasi ja otin ohjeen talteen. Voi, kun ehtisi kaikkea kivaa tehdä. Mä en tiedä mihin päivä aina hurahtaa?! Keväällä tuntuu, ettei ehdi keskittyä yhteen hommaan, kun jo toinen on odottamassa :). Yritin liittyä lukijaksi mutta blogger ei nyt anna.

  VastaaPoista
 9. Täällä onkin hyviä vinkkejä ja ohjeita puutarhan koristeluun huokeasti. Tykkään :)

  VastaaPoista
 10. Mukava oli lukea vastauksiasi. Kivaa viikonloppua, Maarit.

  VastaaPoista
 11. Onnea Maarit ! Voitit siemeniä arvonnassani !

  VastaaPoista