2.3.2014

Yrttibaari

Keväällä on kiva hassutella kasvien kanssa. Tänä keväänä laitoin kaupan yrttiruukkuja multaan maljakoihin. Kaupan yrtit kasvavat jos juuret ovat valkoiset, silloin juuret ovat elinvoimaiset. Tästähän tulikin oikea yrttibaari:D


Muutama pajunoksa tekee kevätikkunan asetelmasta keväisen.
 

Lepässä on ihanat pienet kävyt. Hmm...mitähän noista pienistä kävyistä voisi askarrella...

Olipa ihana nukkua tänä aamuna pitkään. Loma alkoi ja nyt voin lepäillä kunnolla. Isäni on ollut huonossa kunnossa muutamia viikkoja. Viime viikko on ollut erityisen raskas äidilleni. Sillä hänen on vihdoin pitänyt hyväksyä se tosiasia, että hän ei isän omaishoitajana enään jaksa eikä pysty hoitamaan isää kotona. Isäni sairastaa parkinsonia ja sairaus on vienyt yleiskunnon niin huonoksi, että isä makaisi mieluummin vain sängyssä. Isän nosteleminen käy äidin voimille. Olemme käyneet apuna minkä ehdimme, mutta emmehän voi olla siellä koko aikaa.

Joko olet nähnyt muuttolintuja? Meidän pihapiiriin on ilmestynyt pöllö. Emme tiedä lajia, mutta komea huhuilu kuuluu aamuisin ja iltaisin pihalla. 

Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille lukijoille!

14 kommenttia:

 1. Yrtit ovat parhaita mausteita! Pakko oli rueta aikoinaan kokeilemaan allergian takia ja nyt en enää muita mausteita huoliakaan, kuin yrttejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvatatko itse vai käytätkö kaupan yrttejä?

   Poista
 2. Pelottaa tuo ajankohta, jolloin täytyy ryhtyä tekemään vaikeita päätöksiä vanhempiensa suhteen. Tällä hetkellä vanhukset pärjäävät vielä kahden kesken, tosin aika paljon käyn heitä auttamassa. Äiti täyttää 81 v ja isä 86 v, joten ikää on ja monenlaisia sairauksia. Omien lasten hoitaminen oli helpompaa, koska lapset olivat kuitenkin samassa taloudessa. Toista on ravata vanhusten luona heidän kotonaan ja olla alinomaa huolissaan.
  En ole nähnyt muuttolintuja, mutta pihapiirin linnuilla on jo kovasti kevät mielessä. Mahtava sirkutus etenkin aamuisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ne päätökset eivät todellakaan ole yksiselitteisiä!

   Poista
 3. Hienoja yrttejä! On se vaikeaa aikaa, kun tietää miten etenevä sairaus on tuo parkinsonkin. Erään sukulaisen (sairaus)matkaa tuli seurattua monta vuotta.
  Enpä ole nähnyt muuttolintuja, täällä on vielä kylmää ja luntakin "ihan mukavasti". Talitintit vaan laulaa, ja joku muukin sirkuttaja, mitä en tunnista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sivusta seuraajankin rooli on raskas!

   Poista
 4. Upea yrttibaarisi.
  Tiedän kokemuksesta, miten raskasta on kun rakkaat vanhemmat sairastaa.
  Hyvää pyhäpäivän ehtoota Sinulle ☺

  VastaaPoista
 5. Hienoja yrttejä olet saanut kasvamaa .On se ikävää tuo sairaus.ja sitten viellä kun kotoa joutuu lähtemään pois kun ei äitisi jaksa hoitaa kun ikääkin on noin paljon ja on raskas hoidettava.Toivon teille voimia että saatte kaikki järjestettyä parhain päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotoa lähteminen on aina viimeinen vaihtoehto. Entäpä yksinjääminen....toivottavasti en joudu koskaan itse kokemaan samaa!

   Poista
 6. Minäkin tiedän kokemuksesta, millaista on, kun vanhemmat sairastavat. Voimia!

  meillä ei ole vielä näkynyt muuttolintuja, kottaraiset ja kyyhkyt saapuvat meillepäin yleensä maaliskuun puolivälin jälkeen.

  VastaaPoista
 7. Kivaahan se on istutella ja ihana on kevät ♥
  Kauniit kuvat!

  VastaaPoista