18.5.2014

Ensimmäinen kesäpäivä

Näin kai tätä voisi kutsua, kun lämpötila on kivunnut meilläkin mittarissa yli 23 asteen:D On tätä kyllä jo odotettukin!

Lauantaina töiden jälkeen olikin jo kiire viemään taimet ulos "kasvutunneliin". Tämä hökötys syntyy lavoista ja harsosta sekä muutamasta laudasta. 


Laitoin lavat pohjalle ja sivuille. Sivulla olevat on ruuvattu kiinni lappeellaan oleviin lavoihin. Kevättuuli riepottelee harsoa. Harso puolestaan taas pieksää taimet pilalle. Vielä minun on hommattava sellaisia astioita missä vesi ei pääse seisomaan. Tuollaiset styrox laatikot ovat hyviä. Sadepäivänä levitän tämän komeuden päälle pressun. Tämä on helppo hätävara niille kenellä kasvihuonetta ei ole.
 

Raparperikin innostui kasvamaan. Pidin sen päällä mustaa sankkoa viikon verran ja kasvu lähti käyntiin. Mutikainen on ollut puutarhahommissa koko päivän. Mikäs sen mukavampi nukkumapaikka, kuin ulkoterassi:D
 

Alhaalla oikealla on yksi äitienpäivä lahjoista. Vartettu purppuraheisiangervo "Diabolo". Sille löytyi kasvupaikka laavulle menevän polun luona olevasta istutusalueen laajennusosasta:) Kylvin hyötykasvit maahan ja ne saivat vanhoista ikkunoista tehdyt suojat päällensä. Sivuissa olevat laudat ovat kissoja varten. Matikainen menee muuten kaaputtamaan penkkeihin tarpeilleen päätyraoista.

Aurinkoista sunnuntain ja alkuviikon jatkoa kaikille lukijoille!

8 kommenttia:

 1. Eipä ihme, että Mutikainenkin viihtyy☺
  Mukavaa alkavaa viikkoa☺

  VastaaPoista
 2. You are very busy planting, good luck! Love all your pics. It finally quit raining here, so I am busy today planting tomatoes and peppers and herbs. Happy growing season!
  Heidi

  VastaaPoista
 3. Siellä on paljon esikasvatettuja taimia !
  Oli tosi kaunis kesäpäivä tänään.

  VastaaPoista
 4. Nämä kuvasi vaan ovat aina NIIIN ihania! Näitä katsellessa tulee aina sellaisia "sitku"-haaveita. =) Ihania kesäisiä päiviä sinulle!

  VastaaPoista