27.5.2014

Lomaa odotellessa...

Tänään olin vapaapäivällä. Käytin äitiä kesäkukkaostoksilla paikallisella puutarhalla. Kukkaloisto oli parhaimmillaan. Pöydät notkuivat uskomattoman upeita kukkia. Työntekijät istuttivat valmiita amppeleita, mitkä olivat upeita. Kyllä paikallista työtä täytyy kannattaa!!! Minun mukaan lähti muutama upea daalia. En juurikaan osta kesäkukkia, kun omia kasvattamia on harson alla kasvamassa. 


Sain tuttavaltani suurikokoista saniaista. Istutin sitä laavulle menevän polun alkupäähän.  Kirsikkapuussa näkyy hieman valkoisia kukkasia (aika huonosti tässä kuvassa). Omenapuun kukat ovat vasta nupussa. Luulen, että loppuviikon lämpö saa nuput avautumaan. Ensiviikolla aloitan ensimmäisen kahden viikon lomapätkän. Onkin mukava jäädä vähäksi aikaa huilaamaan. Olemme tehneet terassillemme myös muutosta, minkä voin ehkä paljastaa ensi viikolla:) 

Mukavaa viikonjatkoa kaikille lukijoille!


22 kommenttia:

 1. Hyvää lomaa, perässä tullaan reilun viikon päästä.

  VastaaPoista
 2. Ei taho pystyä käydä taimitarhoilla tähän aikaan! Tulee väkisin ostettua, kun ovat niin upeita nuo kukat:)
  Tuo pinkki daalia veti pisimmän korren.

  VastaaPoista
 3. Mulla on sama periaate, että pyrin kannattamaan lähialueen yksityisiä puutarhayrittäjiä. Toisaalta se on helppoa sikäli, että parissa suuremmassa ketjumyymälässä kesäkukatkin on usein tuotu ulkomailta ja se joskus näkyy niiden kunnossa negatiivisesti... Oikein ihanaa lomaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että markettien raakileet ovat välillä kammottavia:)

   Poista
 4. Saniaiset ovat kauniita ja näyttäviä kasveja, hyvin passaa liki paikkaan kuin paikkaan. Kyllä se lähituotettu on aina takuuvarmempi juttu asiassa kuin asiassa :)

  VastaaPoista
 5. Polku laavulle näyttää kutsuvalle. Saniaiset sopivat tuohon hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! MInustakin niistä tuli oikein kaunis kokonaisuus:)

   Poista
 6. Mikä kukkameri! Paikallista laadukasta kannattaa mielellään. Katselin tänään hiukan surullisena niitä paria rullakollista kesäkukkia, jotka pikkuhiljaa nääntyivät lähikaupan tuulikaapissa. Ei ole kovin hyvää mainosta kukkabisnekselle ja kuka sellaisia puolikuolleita kukinnan lopettaneita raatoja haluaa ostaa. Kaikki ihmiset eivät taida edes tietää, millaisia kunnon taimien kuuluu olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että ihmiset eivät tiedä tai eivätkö välitä, en tiedä. Sama juttu on vähän muissakin tuotteissa. Ostetaan jotain erikoisvihannekisa, eikä tiedetä minkälaisia niiden pitäisi olla kypsinä... sitten niitä syödään liian raakoina ja mauttomina:)

   Poista
 7. Saniaiset sopivat polun varteen mainiosti. Oikein ihanaa lomaa sinulle :)

  VastaaPoista
 8. Onhan valtavat kukkameret siellä ja kauniita daalioita. Nyt taitavat vielä paleltua ulkona :)
  Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävikö teillä pakkasella? Meillä oli kolme astetta lämmintä tiistai aamuna:)

   Poista
 9. Mukavaa lomaa sinulle! Tuo pöllipolku on sitten upea!

  VastaaPoista