13.5.2014

Sadepäivän askartelua

Tänään on satanut ihan kiitettävästi koko päivän. Luonto oikein huusi vettä. Kuulitko sinä sen huudon? Minä olen kantanut vettä havuille ja alppiruusuille nyt noin kuukauden verran. Täytyy kyllä myöntää, että havuista huomaa veden tuoman avun. Havut ovat alkaneet vihertyä ja kasvua on näkyvissä oksien latvoissa.

Aamupäivällä oli muutama tunti poutaa, joten jatkoin heinäpenkin tekemistä. Kaikki kasvit eivät ole vielä tulleet, joten en laita tästä projektista vielä kuvia. 

Eilinen marttailta meni mukavasti. Näytin television kautta marttakoulutuksessa saamani materiaalin ja monille tulikin uutta tietoa. Meillä oli kymmenen innokasta marttaa. Keittelin kahvit ja nautimme pöydän antimista. Lopuksi teimme kierroksen puutarhassa ja taimihuoneessa. Moni tuntui saavan ideoita tekemisistäni. Tämä antaa intoa osallistua jokin vuosi avoimet puutarhat -tapahtumaan. Kisut olivat ihmeissään moisesta väkimäärästä. Mutikainen pysytteli tontin reunalla ja tuli juoksujalkaa sisälle, kun viimeinen auto lähti pihasta.

Oletko katsonut Liv-kanavalta Kristien värkkäilyt -sarjaa? Se tulee, ties monettako kertaa, uusintana tänä keväänä. Tänään siinä oli aiheena decoupage-koristelu. Ohjelman innoituksena tein oman koriste-esineen decoupage-tekniikalla. Tämä komistus saa olla terassilla koristeena;
 Ensin puristelin sanomalehdestä vartalonmuotoa. Sitten teippasin vartalon tiukkaan pakettiin. Seuraavaksi teippasin kiinni jalat ja sarvet. Sarvien sisään voisi varmaan laittaa pätkän rautalankaa, niin niitä voisi muotoilla haluamaan muotoon. Pään muotoa teippasin oikeaan asentoon leuan alta ja niskasta. Sitten maalasin koko komeuden valkoisella askartelumaalilla. Sitten leikkasin decoupagepaperista 2x2 cm paloja ja liimasin ne kiinni. Hauskan näköinen hirvi. Tätä voisi tekniikkaa käyttämällä voisi tehdä vaikka mitä, taivas on vain rajana:)


Tässä hieman fiilistely kuvia sunnuntailta. Mökkireissu oli oikein leppoisa. Vatsat tuli täyteen ja ulkosaunassa oli oikein mukava saunoa. Venekin laskettiin vesille.

Oikein mukavaa viikonjatkoa kaikille lukijoille!
14 kommenttia:

 1. Ihana tuo fiilistelykuva ja askartelusi näyttää kivalta.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa sadepäivän askartelua.☺

  VastaaPoista
 3. Sadepäivän askartelu tuottikin hauskan sarvipään. Vettä on satanut täälläkin runsaasti ihan koko päivän.

  VastaaPoista
 4. Tuo tekniikka on kyllä mukavaa, ei vaan tule noita erikoisaineita ostettua. Jospa se tää sade tästä hellittäisi, nyt olis ainakin kosteutta riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla sattui olemaan kaapin perukoilla kaikki tarvittavat:)

   Poista
 5. Sadepäivänä on kiva näpräillä;se on hyvin terapeuttista :)

  Meillä ainakin selvästi kuului janoisia huutoja pitkin pihamaata ja sade tuli todella tarpeeseen .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jo kastelin janoisimpia kasveja:)

   Poista
 6. Sade tuli kyllä tarpeeseen. Luonto piristyi silmin nähden ja omakin mieli kaikesta vehreydestä!
  Sadepäivinä onkin kiva näpertää sisällä tai käpertyä viltin alle hyvä kirja kainalossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt koivussa lehti. Sade ja tämä lämpö saivat kasvun aikaiseksi.

   Poista
 7. Kyllä oli täälläkin vesi tarpeen, nyt luonto kiittää. Hieno komistus tuli !

  VastaaPoista