23.5.2014

Viikon työleiri!

Kyllä voisin sanoa näin. Töiden jälkeen kukkien istuttaminen ja hakkeen/mullan kärrääminen näillä helteillä on tuntunut työleiriltä. Mitä??? Puutarhatöiden piti olla hauskaa ja rentouttavaa ja terapeuttista...HÄH? No, ehkä tämä tunne vain johtuu siitä, että kaikki ulkotyöt ja sisätyöt ovat kertyneet samalle viikolle. Joka vuosi koetan tehdä kaikki mahdolliset pakolliset kevättyöt ennen  loman alkua. Niin, pesinhän minä mattojakin...Vielä viikko ja sitten voin keskittyä nyppimään rikkaruohoja ja kuvailemaan kukintaa:D

Niin nyt sitten odottelen kukkien kasvua. Maahan pääsi monen moisia kasveja. Tässä tuloksia;


 Tämän istutusalueen perustin jo viime kesänä. Keväällä kasvatin siihen osan taimista itse. Tässä perennapenkissä kasvavat; Ruusut Pink Peace, Morden Centennial, Mariandel sekä Morden Fireglow. Muut kasvit; Purppurakeijunkukat Palace Purple ja Amber Waves, Syysleimu Raving Beauty, valkoinen verikurjenpolvi sekä itsekasvatetut tupsulaventeli, tunturiunikko, akileijat Nora Barlow sekä Green Apples.


Tässä heinäpenkkini. Siinä kasvavat koristekastikka, japaninsara, kirjopuntaripää, hakoheinä, japaninvaahtera (kokeilen menestyykö III-vyöhykkeen kasvi), käärmeenparta sekä mustialan hortensia. Hortensian siirsin viime syksynä toisesta penkistä tänne. Mahdollisesti siirrän tämän vielä tästä pois kunhan keksin paikan:)
 

Laavulle johtavan polun varteen alan pikkuhiljaa laitella kasveja. Köynnösportin vasemmalle puolelle istutin puistoatsalea Tarleenan ja purppuraheisiangervo Diabolon. Lisäksi laitoin köynnösportin oikealle puolelle vaaleanpunaista jalokieloa. 
 

Ulko-oveani koristaa nyt helmikoristeltu kranssi. Helmiperhoset liitelivät viime kesänä terassimme katossa, mutta nyt ne pääsivät kranssin koristeeksi. Tässä kuvassa on ylinnä oikealla rohtokataja, mikä joutui talven tuhoamaksi. En peitellyt sitä keväällä, koska tällä kasvilla oli jo kolmas talvi. Mutta koska lunta ei ollut suojana, niin tämä ressukka taisi kuolla. Suihkuttelin katajan kyllä havupuubalsamilla. Saapa nähdä tehoaako...Alla oikealla näkyy tuomenkukintaa havupuiden keskellä metsässä. Omenapuissamme on vihdoin kukkanuput. Kirsikkapuussakin on muutamia kukkia. Omenapuillamme alkaa viides kesä. Kirsikkapuuni on joutunut jänisten syömäksi, koiramme katkomaksi ja lumen alle. Kovia kokenut puu on päässyt vihdoin kasvun vauhtiin. 

Lämpöistä ja leppoisaa viikonloppua kaikille blogini lukijoille!

Voikaa hyvin!

23 kommenttia:

 1. Vai työleiriä olet pitänyt. Jostakin syystä hommat tuntuvat kasaantuvan aina tähän viikkoon. Myös puutarhat lähettävät tilaukset samalla viikolla. Pitäisi ehtiä niin monenmoista juuri nyt. Sitä luulee suunnittelevansa ja tekevänsä etukäteen mionia asioita, mutta siti hommat kasaantuvat. En oikein tiedä, mistä se johtuu.
  Paljon olet ehtinyt ja kaunista on sinulla kohta odotettavissa. Tuo heinäpenkki vaikuttaa hyvin eksootiselta. Siitä minulla ei ole mitään kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka yhdellä viikolla onkin paljon hommia, niin loppukesällä on sitten lupa loikoilla:D

   Poista
 2. Kivan näköinen tuo ylimmäisen kuvan penkki! Tikka hakkasi meidän penkin vanhat hirret ja uusi reunus on tekeillä. Punon pajusta ja siitä taitaa tulla hyvin samanlainen kuin sinullakin on :O)
  Kylvin mm. Nora Barlow akileijaa kevättalvella, mutta vielä ei siinä kasvua näy. Ehkäpä myöhemmin keväällä tai ensi vuonna sitten. Lähtikö sinun kylvösi hyvin kasvuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla molemmat akileijat kasvoivat hyvin. Japaninakileija vain näkyy olevat kitukasvuinen, mutta laitan sen maahan vähän myöhemmin.

   Poista
 3. Hih, kevät tahtoo olla työleiriä, mutta työ tekijänsä palkitsee ;) Oon laahannut japaninvaahteroitani kellariin talviksi, ja kyllästyy se raahaaminen. Hmmm. kokeilisinko mäkin vai katsoisinko ensin miten sinun vaahterasi pärjää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, katso vain. Luulen, että en viitsi raahailla sitä kellariin. Laitan kunnon talvisuojauksen. Sitten nähdään miten käy:)

   Poista
 4. Tuon penkinreunus on todella kaunis!

  VastaaPoista
 5. Mulla on japaninvaahtera ja myös rohtokatajat olleet aina ihan peittelemäti ja hengissä edellleen lumettomankin talven jäljiltä. Oon niin laiska, että en edes ajatellut erikseen hyysätä ;) Meillä työhommelit vasta alussa, kun vihdoin päättyi maalausurakat. Sä oot saanut paljon näkyvää aikaseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun rohtokataja meni viime talven jäljiltä ruskeaksi. Suihkutin havupuubalsamilla, mutta saapa nähdä pelastuuko. Sillä oli jo kolmas talvi, niin enpä olisi uskonut, että kuolee...

   Poista
 6. Kyllä tuntuu aikamoiselta tuo puutarhatyö näin kuumalla. Pitää välillä loikoa koivet ylhäällä, kun jalat turpoo. Miten tässä vielä töissä jaksas käyvä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, onneksi meillä on töissä hyvä ilmastointi:D

   Poista
 7. Kivalta näyttää☺
  Kiitos ja lämmintä viikonloppua myös Sinulle☺

  VastaaPoista
 8. Juu työleiriltä tuntuu puutarhahommat näillä keleillä. Hyvältä näyttää istutukset !

  VastaaPoista
 9. Kaunista ja vehreää. Joo, välillä tuntuu raatamiselta, kun ei osaa lopettaa ajoissa..., koneellekaan ei oikein ehdi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Sinullakin on ollut melkoiset istutukset käynnissä:)

   Poista
 10. Eihän nuo puutarhahommat näillä helteillä ole herkkua, mutta sitten kun kukat kukkivat, niin ei sitä enää muistakaan ja voi vain nauttia :) Tulee varmasti upeat kukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vain pitää mielessä, että kukinta palkitsee vuodatetun hien ja tuskan:)

   Poista
 11. Mulla on sellainen ajatus, että vain sateella siivotaan sisällä kesäaikaan;)
  Sulla on ollut kyllä aikaansaava viikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni! Minun mattoprojektit on ulkohommia, kun pesen ne pesurilla. Silloin on hyvä olla lämpöinen keli. En minäkään muutoin ole sisällä helteillä:)

   Poista