17.6.2014

Nuppulaan kyltti

Kasvatan keväällä kukkiani kauttaaltaan villoitetussa ulkorakennuksessa. Tyttäreni ollessa pieni se toimi hänen leikkimökkinä. Muutama vuosi sitten tein sinne valtauksen. Aloin kasvattamaan siellä kukkia. Minulla on siellä lämmitin ja kukkavalo. Pidin kukkavajalleni nimikilpailun yli vuosi sitten. Tässä on linkki kilpailuun ja Nuppulan esittelyyn. Satu Kukkaiselämää -blogista keksi parhaimman nimen; Nuppula. Vihdoin sain tehtyä Nuppulaan kyltin. Asia on ollut mielessäni, mutta tekniikka on ollut hakusessa:)

kuva1

 Tein kirjaimet itsekovettuvalla massalla. Ensin tulostin nimen haluamallani fontilla. Tein paperista sabluunan leikkaamalla kirjaimet pois. Kaulin massan ohueksi levyksi. Suojasin kaulimen tuorekelmulla. Piirsin kirjainten ääriviivat massaan. Irroitin kirjaimet varovasti. Tasoitin kirjaimia kostutetulla sormenpäällä. Annoin kirjainten kuivua pari päivää. 

Käsittelin kirjaimet kauttaaltaan paverpol+paverplast aineiden sekoituksella. Näiden aineiden seoksella käsitellystä kohteesta tulee säänkestävä. Lue paverpol-aineen käytöstä Paverpol-askartelu sivultani tai esimerkiksi Sinellin-sivuilta. Taas annoin kuivua päivän.

Tein kyltin ohuesta vanerista. Piirsimme tyttäreni kanssa lyijykynällä muodon vaneriin. Mieheni leikkasi kyltin muotojen mukaisesti kuviosahalla. Hioin reunat tasaiseksi hiomapaperilla. Maalasin kyltin vaalealla ulkomaalilla. Annoin kuivua maalin päivän verran. Laitoin taakse ohuen rautalangan pidikkeeksi.

Leikkasin Vallilan lautasliinasta suikaleita, joilla päällystin kirjaimet. Käytin decoupage-lakkaa lautasliinasuikaleiden kiinnittämiseen. Perhonen on myös leikattu lautasliinasta. Musta-valkea kukkakuvio on leikattu decoupage-paperista, minkä ostin Sinellistä. Asettelin kirjaimet paikoilleen ja liimasin ne kaksikomponenttiliimalla. Lopuksi suihkautin lakkakerroksen koko komeuden päälle.

kuva2

Esimmäinen akileija on aloittanut kukintansa. Kiinanlaikkuköynnöksen valkosuklaanväriset lehdenpäät muuttuvat punertaviksi. Hip, hei...punakoivuni on sittenkin elossa. Mutta. mutta..kertokaapa ammattilaiset tuleeko tuo onneton koskaan kasvamaan korkeutta, kun sen latva on katkennut?

Ihastuttavaa Juhannusta kaikille! Levätkää ja nauttikaa keskikesän juhlasta! 

24 kommenttia:

 1. Kiva toi sun Nuppulasi ja oikein sopiva kyltti :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja persoonallinen kyltti. Onpa iloisen punainen akileija. Minulla on tuo samainen laikkuköynnös kuin sinullakin. Kuten nimikin sanoo se on köynnös jonka versot voi tukea halutessaan kehikkoon. Ole huoleta versot venyvät ja kasvavat kyllä pituutta ajan kanssa.

  VastaaPoista
 3. Voi harmi punakoivuasi! Enpäs osaa sanoa miten sen käy, kasvaako siitä "pensas" vai kasvattaako uuden latvan.
  Miksikähän minun kiinanlaikkuköynnös ei tee vieläkään tuollaisia lehtiä? Ärr ärr!! Ne olisi kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mistä punaisuus johtuu. Olisiko maan happamuudella jotain merkitystä?

   Poista
 4. Nätti kyltti. Minulla on myös tuota ainetta, mutta en ole ehtinyt sitä vielä kokeilemaan. Mukavaa juhannusta sinulle ;)

  VastaaPoista
 5. Kiva kyltti ja nimikin osuva :) Hyvää jussia sinulle ja toivotaan, että yhtäkkiä tuulet kääntyvät ja saadaan kunnon lämmin juhannus

  VastaaPoista
 6. Kiva idea muuhunkin tekemiseen. Kiitoksia.

  VastaaPoista
 7. Kauniin näköinen kyltti. Ja niminkin on muuten tosi hyvä. Tuollainen oma Nuppula olisi minullakin tarpeen, kun taimista tahtoo tulla niin hentoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone tai tuommoinen kasvatushuone on oiva lisä kasvatuksessa!

   Poista
 8. Puut kehittävät uuden latvan, alkavat kasvattaa jotakin yläosan oksaa suoraan ylöspäin katkenneen tai vaurioituneen latvan tilalle. Eli ei hätää :-) Operaatioon vain ehkä menee vähän kauemmin kuin jos alkuperäinen latva venyisi ylöspäin. Mä kans mietin mun punakoivua, kun se on niin käyrä että meinaako koskaan alkaa kasvaa ylöspäin :-D Raukka tuulessa huojuu aina latva suoraan sivulle päin.
  Kiitos, olet ollut kaikkien aikojen nopein postittaja! Paketti tuli jo tänään perille, vaikka yleensä tänne kestää pari päivää kauemmin, kun posti kulkee yhteysaluksen aikataulujen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kiitos tiedoista koivun kasvattamisessa!

   Poista
 9. Kaunis kyltti, ja tosi ihana ja kekseliäs toteutustapa! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 10. Kiva idea tuo kyltti ja kaunis. Kaunis akilea ja pannari Mukavaa Juhanusta :)

  VastaaPoista
 11. Kaunis kyltti.
  Hyvää Juhannusta Sinulle ☺

  VastaaPoista
 12. Hieno kyltti ja kirjaimet!
  Minäkin samaisesta massasta olen tehnyt lehtiä ja nyt vain spreijasin lakalla. Riittäisikö se säänkestoksi? Pitää tutustua tuohon Paverpoliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi estää homeelta, mutta luulen että paverplastin tarkoitus on tehdä esineestä myös pakkasenkestävä. Tällöin esineiden ei pitäisi eslm halkeilla. Mutta olen vain kokeilija, askarteluliikkeestä saat ammattilaiselta tietoa:)

   Poista