2.6.2014

Sinkkiämpärin tuunausta

Sain idean tuunata vanhaa sinkkisaaviani. Sinkkisankot olivat jossain vaiheessa in, mutta minun ulkosisustukseen ne eivät oikein sovi. Joten tässäpä muillekin ideaa;Valmista enkeli- tai muita koristeita itsekuivettuvasta massassta. Anna niiden kuivua koosta riippuen yön yli. Minä tein nämä enkelikoristeet painamalla itsekuivettuvaa massaa kipsimuottiin. Kipsimuotteja on erilaisia ja niitä voi ostaa askartelukaupoista. Muottina voi käyttää myös vaikkapa silikonimuotteja. Pese muotit hyvin käytön jälkeen. Sekoita paverplastia ja paverpol ainetta. Laitoin puoli teelusikallista paverplastia ja sitten kaadoin paverpolia sen verran, että tahnasta tuli juoksevaa. Sivelin enkelikoristeet kauttaaltaan tahnalla. Sekoittamalla paverpolia ja paverplastia saat koristeesta pakkasenkestävän. Koriste-esineet voisi vielä lakata esimerkiksi spraylakalla. Tein toissa talvena ulos koristeen samalla menetelmällä, enkä lakannut sitä. Pinta ei ole muuttunut talven aikana. Tämän toisen koristeen ohjeen löydät Paverpolsivustostani. 

Paverpol ainetta on valmiina harmaan ja pronssin värisenä liuoksena. Sekoittamalla värijauhetta värittömään paverpoliin saat sen väristä ainetta kuin haluat. Värijauheita myydään myös askartelukaupoissa.

Spraymaalaa sinkkiastiasi haluamallasi värillä. Kuivumista odotellessasi kasta pitsisuikale paverplast+paverpol nesteeseen.  Laita pitsi astianreunaan ja jätä kuivumaan. Kasteltu pitsi jämähtää astian reunaan, eikä sitä tarvitse liimata.  Liimaa valmistamasi massakoristeet sankkoon kaksikomponenttiliimalla. 

Istuta astiaan kukkia ja ihastele kättesi töitä!

Tiedättekö. että olin niin tohkeissani tänä aamuna tästä ideasta. Heräsin puoli viiden aikaan valmistamaan tämän loppuun ja olen heilunut ulkona kuvailemassa jo ennen kuutta yömekko päällä:D Heh, kaikkea tämä bloggailu teettääkään:D

Mukavaa viikon alkua kaikille lukijoille!


10 kommenttia:

  1. Hieno idea! Ja mukava kuulla, että joskus muillakin innostus aiheuttaa muiden silmissä ehkä omituisiakin juttuja! ;) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Hieno idea ja lopputulos! Se on sellaista,kun inspiraatio iskee,niin saattavat yöunetkin olla mennyttä kalua :)

    VastaaPoista
  3. Kauniilta näyttää kiva idea ☺

    VastaaPoista