29.7.2014

Lomaa odotellessa...

Vielä kaksi aamua!!! Sitten alkaisi kahden viikon odotettu loma..Jihuu!!! Kesä on tuntunut pitkälle. Helteillä töissä on ollut kuumat oltavat, juomataukoja on muistettava pitää. Ilmalämpöpumppu tuo kotona helpotusta kuumuuteen. Onneksi öisin saa nukuttua, juuri viilennyksen ansiosta. 

Olimme viikonloppuna mökillä. Siellä veden äärellä helle ei haitannut. Järvivesi oli yhtä lämmintä kuin ulkoilmakin. En ole himo uimari, mutta silloin kun vesi on noin lämmintä, niin pakkohan sitä on pulahtaa. Mutta eipä kyllä tee mieli metsäänkään, jätän mustikoiden poimimisen suosiolla loman loppuun.

Pahoittelen, etten ole ehtinyt kiertämään blogeissa! Koetan korjata tilanteen loman aikana:)

Tässäpä siemenestä kasvattamieni kukkien väriloistoa;

kuva1

Kesäkukat ovat availleet nuppujaan kiitettävästi. Jännityksellä olen odottanut valkoisen ruiskaunokin "Classic Romantic" avautumista. Siinä on ihastuttava vaalenapunainen sisus. Siemenpussi oli sekoitus vaaleanpunaisia ja valkoisia ruiskaunokkeja. Nämä siemenet vain heittelin kukkapenkkiin. Ruiskaunokkiakin voisi esikasvattaa.

kuva3 

Tässä näkymiä puutarhasta. Rajut ukkoskuurot ovat kaataneet jaloritarinkannukset. Niille pitää keksiä tuki. Nauhukset alkavat vihdoinkin availemaan kukkiaan. 

kuva4 

Lisää kuvia kukkaistutuksista. Keväällä alennuksesta ostamani hortensia on tehnyt uusia kukkia ja lehtiä. Syysleimut aloittavat pikkuhiljaa kukintaansa. Tänä vuonna laitoin krassit kasvamaan kukkatolppien  juurelle. Voi, voi pitääköhän minun leikata niitä. Hih, taitaa olla kohta terassilla krasseista "lattiamatto":D


kuva5 

Sininen lobelia on hauskan näköinen koristepaprikan edessä. Väriyhdistelmä tummaa ja vaaleaa. Yläkuvassa on näkymä ruusupenkistä. Takana kasvaa ryteikössä nauhuksia, mitkä ovat kirjokierron valtaamat. En raskinut laittaa noita puskia kompostiin, niin nyt ne kukkivat istutusalueen ulkopuolella. Liljoihinkin on avautunut kukkia. Tosin joitain liljoja jäi keväällä nousematta=(

Värikästä viikonjatkoa kaikille lukijoille!

15 kommenttia:

 1. Melkoista kukkaloistoa siellä :) Samalla tyylillä mennään, vielä kaksi pitkää päivää töitä ja sitten saa jättää työpaikan reiluksi kuukaudeksi. Sitten voikin jo odotella syyslomia. Toivotaan, että meitä säät suosii :)

  VastaaPoista
 2. Äh en saanut kasvamaan siemenkylvöjäni enää ulkona hyvin.. Sinulla on kaunista! Heinäkuu on tuntunut kyllä pitkältä. Tänään oli syksyinen ilma. Viileää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevään kylmyys vaivasi monia kasveja.

   Poista
 3. Ihanat, kauniit ja värikylläiset kukat ja niin kesäiset tunnelmat.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä olet jaksanut suuren määrän kasvattaa siemenistä asti! Upeita ovat kaikki ja erityisesti tuo valkoinen ruiskaunokki on kyllä söpö - täytyy kokeilla joskus itsekin. Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruiskaunokkia en esikasvattanut, vaan viskelin siemenet vain kukkapenkkiin.

   Poista
 5. Ihana kukkaloisto pihllasi. Hauskaa lomaa :)

  VastaaPoista