2.7.2014

Perhosia puutarhaan

Askartelin jälleen itsekovettuvasta massasta. Tälläkertaa tein perhosia. Ostin Sinellistä Fimon perhoskuvioidun muotin. Näitä muotteja voi käyttää vaikkapa suklaakoristeiden tekoon tai vaikkapa saippuan valmistukseen.


kuva3

Kuivumisen jälkeen käsittelin perhoset paverpol+paverplast aine seoksella. Luin netistä, että sekoitussuhde on 1 osa paverplastia ja 5 osaa paverpolia.Paverplastin lisääminen paverpoliin saa esineen kestämään säänvaihteluita. Osan perhosista käsittelin vesiväreillä ja osan decoupage-tekniikalla käyttäen erilaisia servettejä. Tarkemmat ohjeet voit lukea Paverpol-askartelusivuiltani.


kuva1

Kiinnitin perhoset kaksikomponenttiliimalla istutusalueen reunakiviin. 

kuva2

Mukavia askarteluhetkiä sinulle!

T.Maarit

17 kommenttia:

 1. No kävinkin toisessa blogissa jo ihastelemassa noita perhosiasi ja mietin, että mistä muotteja. Meillä ei ole askarteluliikkeitä täällä, mutta kesälomalla ehkä löydän jostakin päin. Olen etsinyt silikonimuotteja ihan kaupoista, mutta en ole löytänyt perhosmallia. Pakko kokeilla, kunhan löydän. Myös lintumuotit olisi kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tilasin muotit Sinellin verkkokaupasta. Meilläkään ei ole askarteluliikkeitä, joten on turvauduttava nettikauppoihin. Silikonimuotteja varmaan löytyy ulkomaalaisista nettikaupoista.

   Poista
  2. Kiitti vinkistä. no olen vain ajatellut niitä silikonimuotteja, mutta eihän niiden ole pakko niitä olla. naurattaa vieläkin, kun joku aika sitten ostin tavaratalosta monenkokoisia sydänmuotteja, kirjaimia ja pieniä silikonimuotteja, jotka oli kukan mallisia. kassa varmaan ajatteli, että onpa kova muija leipomaan. No ne tuli juuri tuohon askarteluun ..

   Poista
 2. Kauniita perhosia. Minulla on tuota paverpol ainetta, mutta tuosta koveteaineesta en ole kuullutkaan. Pitääpä tarkemmin tutustus aiheeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlaa paverplast niin saat tietoa. Sinellin verkkokaupan sivuillakin on infoa.

   Poista
 3. Ystäväni teki tuollaisia perhosia vuosi sitten. Hän on lahjakas taiteilja ja maalasi perhoset öljyväreillä. Lopuksi hän vielä lakkasi pinnat, jotta väri säilyy. Kiitos tuosta Sinelli-vinkistä. Ajattelin, että noita voisi koittaa tehdä itsekin, jos kerran muotin saa valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti hienoja ammattilaisen tekemänä!

   Poista
 4. Voi miten suloisia perhosia, ihanat olisivat puutarhassa. Harmi, että olen niin saamaton..nyt kipinkapin myymään näitä Maarit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, taitaa minullakin jäädä tekeminen omaksi iloksi;)

   Poista