12.8.2014

Kukintaa ennen sateita

Tänään on satanut aamusta alkaen. Sade tulee todellakin tarpeeseen. Kävin eilen laittamassa tienvarren istutusalueeseen krysanteemeja ja multa oli aivan kuivaa. Kastelin toissapäivänä ruusupenkkiä ja erästä toista kohopenkkiä. Katteiden käyttö pidättää maan kosteutta. Kuumina ja kuivina kausina katteista on kasveille hyötyä.

Postiluukusta on tipahdellut kukkasipuleiden syyskuvastoja. Tarjonta on runsasta. Vaikeinta onkin pitää itsensä aisoissa, tilaamisen suhteen:)

Teetkö erillistä suunnitelmaa sipuleiden suhteen? Itse olen miettinyt istutusalueiden perussävyn ja käytän kukkasipuleiden värejä korostamaan perusvärejä. Elikkä korostusvärit ovat väriympyrän vastavärejä.

Tässä näkymiä puutarhastani tällä hetkellä;


kuva1 

Ukonhattu on vielä pystyssä tässä kuvassa, minkä otin eilen. Tänään sateessa puska on alkanut levitä pitkin nurmikkoa.

kuva2 

Nauhukset kukkivat runsaana. Nauhukset kannattaa istuttaa puolivarjoisaan ja syvämultaiseen paikkaan. Kukinta kestää noin 3-4 viikkoa.


kuva3 

Tässä kuvia siemenestä kasvatetuista kasveista. Aika jännittävä väriyhdistelmä petuniassa. Eikö vain?

kuva4 

Syysleimut kukkivat runsaasti. Osa alkaa olla jo ohi ja toiset vasta aloittavat kukintaa. Keväällä ostamani syyshortensia "Grandiflora" lupaa kaunista kukintaa. Ketoneilikalla "Artic Fire" on  hauska punainen sisus. Ruusut ovat kukkineet nyt monta viikkoa.  Neilikkaruusu Rosa F.J:Grootendorst jatkaa kukintaa niillä versoilla, mitä kirvat eivät päässeet tuhoamaan.

10 kommenttia:

 1. Kaunista, kaunista on vielä ☺

  VastaaPoista
 2. Sinun puutarhassasi vain kukkaloisto jatkuu ja jatkuu läpi kesän! Hieno myös muuten tuo kukkapenkin reunus"aita". Onko se tehty pajusta...? Alkoi pieni ideanpoikanen heti rakentua päässäni mökin erästä kukkapenkkiä ajatellen... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reunus on raudoitusverkkoa ja pajua. Helppo kuin mikä, kannattaa kokeilla!

   Poista
 3. Upea kukkaloisto ja tuo kukkapenkin reunus. Onko se todellakin pajua ja itse tehty? Minulla ei nauhukset vielä kuki, ovat vasta nupuillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Reunus on raudoitusverkkoa ja pajua.

   Poista