18.10.2014

Taistele Rita!

Olimme eilen Kuopiossa eläinklinikalla koko päivän. Vihdoin selvisi syy hänen huonovointisuuteen. Kirjoittelin tästä tuossa edellisessä postauksessa. Diagnoosina oli Cushingin tauti, missä lisämunuainen tuottaa liikaa kortisolihormonia. Hänellä on tämän taudin lisäksi erittäin paha ihotulehdus sekä vatsatulehdus. Kolme lääkäriä teki kaikkensa saadakseen selville diagnoosin. Kotiin palattuamme hänen tila ei kuitenkaan tasaantunut. Viime yön hän oksensi ja yleistila huononi. Harmittavaa on, että täällä haja-asutusalueilla ole mahdollisuutta jättää eläintä yöhoitoon. Entäpä jos en kuulekkaan unen läpi hänen hätäänsä?

Aamulla hänen tila oli niin huonovointinen, että soitin paikalliselle, päivystävälle eläinlääkärille ja Rita pääsi klinikalle tippaan. Tällä paikallisella klinikalla käytimme häntä ensiksi. Siellä ei otettu verikokeita, ei kuunneltu sydänääniä eikä keuhkoja. Sen vuoksi vein hänet yksityisklinikalle Kuopioon. Nyt hän sai tipan lisäksi vahvaa kipulääkettä.

Voisi sanoa, että Rita kirjaimellisesti taistelee hengestään!

Toivottavasti aamulla annetut antibiootti ja Cushingin tautiin annettu Vetoryl alkavat tehoamaan. Ne ovat onneksi pysyneet sisällä. Nämä muutamat päivät ovat erittäin kriittisiä! Toivomme parasta!Täytyy myöntää, että koko perhe on tällä hetkellä melkoisessa tunteiden myllerryksessä!


8 kommenttia:

 1. Voimia Ritalle ja koko perhelle <3

  VastaaPoista
 2. Täällä ollaan vahvasti hengessä mukana! <3 Koko sydämestäni toivon, että Ritan vointi alkaa pian parantumaan! <3 Kirjoittamasi perusteella voi kyllä ainakin sanoa, että koirasta pidetään nyt parasta mahdollista huolta!

  VastaaPoista
 3. Toivotaan parasta. Toivottavasti kivut ja pahoinvointi helpottavat. Voimia!

  VastaaPoista
 4. Voi pientä <3 Paljon voimia hänelle, toivottavasti kivut helpottavat ja tila lähtee kohenemaan. Haleja <3

  VastaaPoista
 5. Me lähetetään paljon ja runsaasti tervehtymismuiskuja!

  VastaaPoista