21.7.2015

Haaste Liisalta

Sain Liisalta ihastuttavan "kolmen naisen ihana blogi"- haasteen. Alkuperäinen otsikko kai oli "kolmen osaavan naisen blogi"-haaste, mutta minulle passaa tuo Liisan muuttama otsikko. 

Kiitos Liisa haasteesta!

Liisan -blogi on täynnä ihania askarteluja niin kotiin kuin puutarhaan. Viimeisimpinä upeat betoniaskartelut. Liisa on niin luova ja idearikas.


kuva1
Cosmoskukkia

Nytpä onkin vaikea valinta haasteen heittämiselle eteenpäin. Valitsin nyt sellaisia blogeja joissa tämä haaste ei vielä ole kiertänyt (ehkä?). Haasteen saavat;
  
Saila on loihtinut aivan uskomattoman kauniin ja samalla luonnonläheisen puutarhan. Ja mikä kasvikirjo hänen puutarhassa onkaan. Ja entäpä Sailan ihanat kisulit;) Kannattaa käydä kurkkaamassa, jos et vielä ole lukijana!

Kaisa Pajupirtistä
Kaisa loihtii aivan uskomattoman ihania askarteluja. Viimeisimpinä näkyi olevan vanha ovi, mikä oli laitettu puutarhaan kasviryhmään. Huikea idea!

ja

Reija Villaa ja lankaa -blogista
Reija on mestari tekemään huovuttamalla kaikkea upeaa! Hänen nettikaupassakin kannattaa vierailla. Tulikos tässä nyt mainosta samalla, mutta työt ovat vain NIIN upeita!

He ovat NIIN taitavia naisia teidän muiden lisäksi!


Kesäkukat alkavat vihdoinkin kukkimaan. Myöhässä ovat kovin kylmän ja tuulisen kevään ansiosta. Osa taimista kylmettyi ja meni muutoin pilalle liiallisen veden ansiosta.  Noh, olen aina ollut sitä mieltä, että vastoinkäymisistä pitää ottaa oppia, joten ensi keväänä pitääkin tarkkailla pitkän aikavälin sääennusteita tarkkaan.


Ruusut jatkavat kukintaansa. Tässä vuorossa neilikkaruusu, pilariruusu "William Paffin" ja "Morden Firelow aloittaa kukintaansa.


Muita tämän hetken kukkijoita; keväällä istuttamani loistojasmike, jalopähkämö, ukonkello ja pisamakello. Pisamakello leviää ainakin minulla kuin rikkakasvi. En suosittele istuttamaan ihan minne tahansa. Syvämultaisessa tilassa kasvaa korkeaksi ja leviää jokaisella juurenpalalla.


Minun apulainen on joka paikassa mukana:) Tässä esitellään valkoista ketoneilikkaa.

 

Keväällä tein viherseinän. Nyt tämä alkaa olla "kuvauksellinen". Rakensimme tämän kahdesta pystyyn nostetusta kertakäyttölavasta. Käyttökokemusta on sen verran kertynyt, että en voi suositella tällaista ainakaan teranssin yhteyteen. Niin kuin kuvasta näkyy kasteluvedet tekevät lattiasta ikävän näköisen. Onneksi levä lähtee vedellä ja harjalla. Lisäksi verkko ja muutkin rakoset kannattaa vuorata sammalella. Koska jos on kuiva kesä niin sammal antaa kasveille kosteutta ja vähentää kastelun tarvetta.

Idea! Tällainen seinämä voisi olla aika hauska esim. tilanjakajana puutarhassa. Kolosiin voisi istuttaa vaikkapa mansikkaa tai yrttejä. 

Tämän takan on hyönteishotelli, mitä meidän pitää hieman korjailla. Tuuli on tehnyt tepposia sielläkin=( Aion purkaa tämän multapuolen syksyllä. Teen tällekkin puolen hyönteishotelin, sillä se on kivan näköinen kun siihen laittaa ruukkuja, tiiliä, käpyjä, korsia, oksia ym.

Idearikasta viikonjatkoa sinulle!

Maarit

 

27 kommenttia:

 1. Kivoja ovat tällaiset haasteet. Kaikkia joita valitsit en tunnekaan. Täytyy käydä tutustumassa. Kauniita kukkakuvia. Keskikesää on ihanaa kukka-aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pääset tutustumaan uusiin blogeihin!

   Poista
 2. Kiitos haasteesta!
  Voi miten mahtava tuo kukkaseinä!!!

  VastaaPoista
 3. Taas pääsin tutustumaan uusiin blogeihin :) Kivoja ovat!
  Sulla on hienot kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pääset tutustumaan uusiin blogeihin!

   Poista
 4. Huikean ihania kukkia! Laitapa kuvia sitten, kun olet huumannut tuota kasviseinää uusien suunnitelmiesi mukaiseksi. Minulla on kaksi kuormalavaa, joille löytyi tämän postauksesi jälkeen uusiokäyttöä.
  Kivoja nämä haasteet. Sailan blogi onkin jo tuttu, mutta kaksi muuta kivoja löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sait uuden käyttötarkoituksen lavoillesi!

   Poista
 5. Ensimmäinen blogi oli tuttu. Minäkin tekisin enemmän käsillä askartelua sun muuta, mut ei aina saa aikaiseksi. No jotain on tullu tehtyäki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on kiva vain katsella toisten tekemiä juttuja;)

   Poista
 6. Tuollainen viherseinä tilanjakajana jossain puutarhassa olisi kiva. Meille ei vaan enää oikein mahdu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on huippu hieno piha ilman viherseinääkin. Köynnöskaarestasi tulee varmasti hieno!

   Poista
 7. Voi Maarit! <3 KIITOS <3! Oon tosi otettu haasteesta ja sanoistasi!!!

  VastaaPoista
 8. Heippa Maarit!
  Kyllä sulla siellä kauniisti kukoistaa. Ihastuin valkoiseen ketoneilikkaasi karvaturrin kera!
  Ihana tuo seinämä.

  Kivaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 9. Miten hauska tuo viherseinä. Sitähän voisi käyttää vaikka aitanakin. Saa nähdä, tekisinkö tuollaisen kesämökille aidaksi. No, tänä kesänä en nyt enää, mutta ensi kesänä...
  Valkoiset ketoneilikat ovat niin raikkaan näköiset!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Maarit ihanista sanoistasi ja kiva, kun otit haasteen vastaan! Upeaa kukintaa sinulla ja tuo Jasmike tai Jasmiini on niin ihana ja sen tuoksu niin huumaava. Terkuin Liisa

  VastaaPoista
 11. Oi, mitä kuvia..ihaillen ihastelen..seinäke on mainio - tosi mainio!

  VastaaPoista