26.8.2016

Pitsinen valopallo

Tällä viikolla olin hyvinkin ahkerana ja sain muutaman projektin päätökseen. Olen vähitellen hävittänyt muutamia kesäkukkaistutuksia, kun en jaksa kastella niitä kaikkia. Jotkin ruukut ovat täynnä juurta, niin vettä saisi kantaa joka päivä. Yritän olla itselleni armollinen ja säästän jalkojani:)

 

Tein syksyisen kranssin kuistille puutarhan antimista. Viileällä säällä tämä kestää  muutamia päiviä. Mikäpä näitä on pyöritellessä. Puutarhasta löytyy vaikka minkä näköistä kukintoa kranssin aineksiin.


Hortensian kukka on kaunis. Hortensiankin voisi talvettaa kellarissa talven yli, mutta enpä taida viitsiä kuskata niitä muualle kuin komposti kasaan.

 

Keväällä ostamani lankaköynnökset ovat oiva lisä syysistutuksiin. Ovat ne kesän aikana kasvaneetkin oikein muhkeiksi. Näinpä tuli säästettyä jonkin verran, kun hankin keväällä jo sellaisia kasveja mitä pystyn käyttämään syksyllä uusissa istutuksissa. Valitettavasti puutarhat myyvät näitä hurjan kalliilla. Ikeasta löysin näitä keväällä puolet halvemmalla. Tavallaan kannatan paikallisia yrityksiä, mutta tänä kesänä piti koettaa jostain säästääkkin. Kesäkukkia, kun tuli ostettua hurjan paljon enemmän kesä juhlien vuoksi.


Vanhan pihlajamme marjat ovat melkoisen rupisia, mutta nuorten pihlajien marjat ovat niin siloisia ja kauniita. Mistähän tämä johtuu?  Lieneekö pihlajamme tullut vanhaksi...

 

Keväällä ostamani amerikan sulkahirssi on myös kasvanut komeaksi. Hirssi pääsi jatkamaan eloaan portaiden syysistutuksessa.

 
Mitäpä syksy olisi ilman syklaameja. Kauniit sävyt antavat silmäniloa pakkasiin saakka.


Virkkasin pitsipallon ja käsittelin sen kankaankovetus aineella Powertexillä. Näin pitsipallo kestää sään vaihteluja eikä homehdu. Pimeneviin iltoihin valoa ei ole koskaan liikaa.


Toisaalta on jo kiva alkaa suunnittelemaan syksyisiä koristeita. Odotan jo innolla, että pääsen keräämään sammalta lähi metsästä pakkas päivänä. Joulukin jo viipyilee mielessäni ja olen muutaman koristuksen jo kesän aikana tehnytkin:) Marttojen joulumyyjäisiin olen ideoinut pari leivonta juttua, keittiön ikkunan koristeet alkavat olla mietittynä jne.  Taidan olla toivottoman aikaisessa...hih, mitenkäs se sanonta menikään, että aikainen lintu madon nappaa:D

Leppoisaa viikonloppua sinulle!
Maarit


20 kommenttia:

 1. Voi miten kauniin kranssin olet tehnyt. Sopii tuohon seinälle tosi hienosti lankaköynnösten kera. Kauniita ovat myös virkkaamasi pitsipallovalot.

  VastaaPoista
 2. Ihana kranssi!
  Ja upeat pitsipallot!

  VastaaPoista
 3. Hieno kranssi. Tosi hyvä idea tuo, että ostaa keväällä kesäkukkkien kanssa jo sellaisia kasveja, joita voi käyttää myös syksyllä uudestaan syysistutuksissa:)
  Hienot pitsipallot.

  VastaaPoista
 4. Vau, miten kaunis kranssi ja upeat pitsipallot!

  VastaaPoista
 5. Kyllä onkin kaunis kranssi.
  Syklaamit on upeita syyskukkia kestäväthän ne pientä pakkastakin ja nuo pitsipallot on niin ihania.

  VastaaPoista
 6. Kaunis kranssi ja istutukset :) Ihailin jo noita pallojasi siellä fb-sivuilla. Aivan ihanat. Olet kyllä niin kekseliäs ja aikaansaava. Ei todellakaan ole liian aikaista alkaa ajatella joulujuttuja. Minä olen niin ahkerasti käynyt metsässä sienessä ja marjassa, etten ole ehtinyt täällä blogistaniassa käymään. Liisa

  VastaaPoista
 7. Vai joulujuttuja - johan ne huvilakauden päättäjäiset olivatkin viime viikonloppuna, että sen puoleen :)
  Nuo pitsipallot on sitten kauniit! Ja nättejä asetelmiä.

  VastaaPoista
 8. Kaunis kranssi, ja kauniita asetelmia:) Pitäisi itsekin kokeilla värkätä jonkinlaista kranssia. Tykötarpeita löytyisi nyt tosiaan omasta takaa. Joulujuttuja täälläkin ajatellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kranssista riittää silmäniloa pitkäksi aikaa:)

   Poista
 9. Voi kun kauniita nuo pitsipallot! Pitäs kokeilla!

  VastaaPoista