10.12.2017

Merkityksellinen puu -haaste

Sain jokin aikaa sitten Merkityksellinen tai kaunis puu -haasteen Navettapiialta. Kiitos siis tästä Navettapiika!

Haasteessa valitaan pihasta itselle merkityksellinen tai kaunis puu. 

Valinta olikin yllättävän vaikea, koska kaikilla istuttamillani puilla on jokin tarina. Koska äitienpäivä lahja toiveenani on jokin kasvi/puu, rekallinen multaa tai seulanpää kiviä. Noita puita siis onkin kertynyt monta. Yhden olen myös ostanut entisiltä työkavereilta saamallani lahjakortilla.


kuva4

Tässä koristeomenapuu "Makamik". Tämän sain toissa vuonna luumupuun kanssa äitienpäivä lahjaksi. En välitä koruista, koska en käytä juurikaan koruja. Sormukset häviäisivät multaan:D


kuva3

Tänä vuonna sain tämän riippa lehtikuusen.


kuva1

Muutama vuosi sitten saamani pilari pihlaja. Ulko saunan vasen puoli onkin kokenut melkoisen muutoksen. Tässä kuvassa näkyy rikkaruoho viidakko.kuva7

Vaikka menen nyt hieman ohi aiheen, niin laitan tämän kuvan missä näkyy tämän hetkinen tilanne verrattuna tuohon äsköiseen kuvaan. Muutos on kyllä miellyttävämpi silmälle.


kuva2

Kyynelkoivu on ensimmäisiä lahjojani, tässä vuodelta 2013. Eipä ole tullut kuvattua ihan viime aikoina. Nyt muoto alkaa  näkyä jo tunnistettavasti.


kuva5

Merkityksellisimmäksi puuksi valitsen omenapuuni. Näitä on kylläkin kaksi kappaletta vierekkäin. Nämä ovat jo seitsemän vuotta vanhoja. Näistä puista kaikki sai alkunsa tontillamme; ensimmäiset istuttamamme puut (tyttäreni valitsemat) sekä puutarha harrastukseni innoitukseni lähteet. Viime syksynä söimme ensimmäiset omenat puistamme. Paikan valinta oli vaikea, koska näiden edessä oli vanha vilja-aitta, minkä jouduimme purkamaan sen osittain huono kuntoisuuden vuoksi. Jotain saimme kuitenkin siitä talteen. Aiemmissa kuvissa näkyvä ulko sauna on tehty vilja-aitan terveistä hirsistä. Näin se jatkaa "eloaan" tontillamme.

Haasteet ovat aina hauskoja, kun tulee selattua vanhoja kuvia. Tämän haasteen voit ottaa mukaasi jos siitä innostuit. Tällä kertaa en erikseen nyt haasta siis ketään.


kuva6

Askartelu kärpänen puraisi pitkästä aikaa ja sain tällaisen aikaiseksi. Löysin vanhan puisen tarjottimen varastosta. Sen kaveriksi löysin kirpputorilta puisen kynttilän jalan ja vadin. Yhdistin astiat ruuvaamalla kaksi osaiseksi tarjottimeksi ja maalasin betonimaalilla. Helppo tuunaus ja sain kivan yksityiskohdan terassin pöydälle. Ai niin, vielä viikko ja töihin paluu alkaa olla tosi asia:)

Glögin makuista 2.adventtia sinulle!

maarit


4 kommenttia:

 1. Kauniita puita ihan jokainen ja vuosien saatossa aina vain paranevat kasvun myötä. Minullakin on tuo Makamik koristeomenapuu ja se kaunistuu vuosi vuodelta.
  Kiva tarjotintuunaus.
  Mukavaa toista adventtisunnuntaita Sinulle.

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että pääset taas töihin, kun vointisi on niin hyvä. Upeita puita jokainen ja jokaisella oma tarinansa. Tarjottimesta tuli hieno :) Mukavaa alkanutta viikkoa!!!

  VastaaPoista
 3. kauniita puita! Hienoa, että toipuminen on edistynyt niin hyvin

  VastaaPoista